17 Οκτωβρίου 2012

IN MEMORIAM - ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ.

18 Οκτωβρίου. Για τους κάτω και κοντά στα τριάντα δεν λέει τίποτα , εκτός και εάν λέγονται Λουκάδες ή έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα, οπότε επιβάλλεται ένα Χρόνια Πολλά τους και στις δύο περιπτώσεις. Για τους μεγαλύτερους όμως λέει, ή, πρέπει να λέει πάρα πολλά.

18 Οκτωβρίου 1981, ιστορική, στη κυριολεξία, ημέρα. Ημέρα που η Ελλάδα (νόμιζε ότι) άλλαξε προσανατολισμό. Έγινε για πρώτη φορά Σοσιαλιστική Χώρα. Χώρα των ελεύθερων και αδέσμευτων ελλήνων, των περήφανων γηρατιών, χώρα του έξω από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ, χώρα του, .. του, .. του  !!!  Τι νύκτα και εκείνη...

Η χώρα πρασίνισε, η ‘’δεξιά’’ πέθαινε  και έμπαινε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το ντύσιμο και η εμφάνιση άλλαξαν σε ζιβάγκο και γένια, οι κλαδικές έπιασαν δουλειά να βγάζουν πράσινα καρτελάκια και βεβαιώσεις, και όλοι μαζί να γιορτάζουμε την ΑΛΛΑΓΗ.

Ανοικτό δημόσιο σε όλους, λεφτά για όλους, σινιέ ρουχαλάκια όλοι, ‘’δωράκια’’ στον εαυτό μας, αποποινικοποίηση της μοιχείας, φεμινισμός, κάτω οι φραγμοί, νέα ''τζάκια'', ταβέρνες, μπουζούκια, ρεμπέτικα και ζειμπέκικα, ήταν η ζωή μας. Ωραίο το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του λαού και των μη προνομιούχων. Το κόμμα μας !!!!

18 Οκτωβρίου 2012. Στα σαλόνια της Ευρώπης, στις κλειστές παρέες και στο φουαγιέ του Eurogroup παίζεται μονά – ζυγά, το αυριανό μας ξύπνημα, το μέλλον των παιδιών σας (εγώ από τύχη ή ατυχία, δεν έχω), το μέλλον των νέων σε ηλικία, το όποιο μέλλον έχει απομείνει σε εμάς και η τύχη αυτής της χώρας που μέχρις πριν από λίγο, είμαστε υπερήφανοι που τη λέγαμε Η Πατρίδα μας.

Και αυτό το δρομολόγησε πάλι το ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα τους !!!

Τριάντα ένα χρόνια μετά. Το Όνειρο τελείωσε και αρχίζει ο Εφιάλτης.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δάσκαλε. Θα στο ξαναπώ για άλλη μια φορά. Λάθος δουλειά κάνεις, και είναι κρίμα. Όχι για σένα. Για πολλούς άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Van !!! Θα διαφωνήσω κούκλα μου. Τη σωστή δουλειά κάνω, σίγουρα ναι. Για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή