20 Οκτωβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΕΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ !!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  13:13

Συνεχίζεται με ένταση η κόντρα Σαλμά – Τούντα

 

Τα λάθη και τις πιρουέτες των δαιδαλωδών ρυθμίσεων της πρόσφατης υπουργικής απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά, με την οποία ετέθη σε εφαρμογή η νέα αγορανομική διάταξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων, επιχειρεί τώρα ο Μάριος Σαλμάς να εμφανίσει ως... λάθη τα οποία διέπραξαν τα μέλη της επιτροπής τιμών του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο έχει δοθεί στη δημοσιότητα!

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται παρά για ένα ακόμη επεισόδιο στην υπόγεια, αλλά και δημόσια ενίοτε, αλλά... κρυπτογραφημένη πάντα αντιπαράθεση η οποία σοβεί με ένταση το τελευταίο χρονικό διάστημα μεταξύ του Μάριου Σαλμά και του προέδρου του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα.  Θα έχουμε συνέχεια, επί της οθόνης...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  15:14

Ανατροπή! Καταργείται το δελτίο τιμών φαρμάκων και αναμένεται νέο...

 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων! Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, tο δελτίο τιμών το οποίο έχει ήδη εκδοθεί καταργείται άρδην και η αρμόδια επιτροπή τιμών συνεδριάζει εκ νέου την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ., προκειμένου να προχωρήσει σε επανατιμολόγηση με βάση νέα αγορανομική διάταξη, η οποία αναμένεται εντός ωρών να εκδοθεί από τον... αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19/10/2012  -  15:55

Αιφνιδιαστική τροπολογία Σαλμά καταργεί το clawback

 

Τροπολογία σύμφωνα με την οποία ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) δύναται να συμψηφίζει τα χρέη του προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις με το clawback κατέθεσε αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 20:05

Τι προβλέπει η τροποποίηση της υπ. Απόφασης για την τιμολόγηση του δελτίου τιμών

 

Πλαφόν στις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, τίθεται με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μετά τα λάθη και τις παραλείψεις που εντοπίστηκαν στο δελτίο τιμών.
Με την υπουργική απόφαση καταργείται ουσιαστικά το δελτίο τιμών φαρμάκων που εκδόθηκε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου ενώ το βράδυ της Παρασκευής η Επιτροπή Τιμών συνεδριάζει για τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, προκειμένου να ισχύσουν από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Υγείας και ειδικά ο κ. Μ. Σαλμάς, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην έκδοση υπουργικής απόφασης που να θέτει πλαφόν στις τιμές των φαρμάκων, γιατί ήταν άμεσος ο κίνδυνος εξαφάνισης φαρμάκων από την ελληνική αγορά από την ερχόμενη εβδομάδα.
Με βάση τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων οι εταιρίες δεν θα μπορούσαν να τιμολογήσουν τα προιόντα τους, διότι ανατρέπεται το ευρωπαϊκό σύστημα τιμών, που χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα αναφοράς.
Αν ίσχυε η προηγούμενη τιμολόγηση, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα προτιμήσουν να αποσύρουν ένα φάρμακο από την Ελλάδα προκειμένου να μη συμπαρασύρει την τιμή του στις υπόλοιπες χώρες.



Αποδελτίωση Αναρτήσεων  του  www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου