24 Οκτωβρίου 2012

ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ'' ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!

Τρίωρη στάση εργασίας από τους γιατρούς στα νοσοκομεία! Όχι για την ένταξή τους στον ΕΟΠΥΥ!

Θα παγώσουν για τρεις ώρες σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ) θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη του ταμείου τους ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ. 

Όπως υπογραμμίζουν οι γιατροί: «Με τις διαρκείς μέχρι τώρα περικοπές έχουν μειώσει τις αποδοχές μας κατά 35% και προγραμματίζουν νέες, της τάξης του 15 – 20%. 

Οι βίαιες διαδικασίες ένταξης του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ ένα μόνο στόχο μπορούν να πετύχουν: την κατάρρευση ενός υγιούς επιστημονικού ταμείου, παρά τις λεηλασίες που έχει υποστεί, σ’ ένα φορέα υπερχρεωμένο και ελλειμματικό, που καμία εγγύηση για Υγεία και Περίθαλψη δεν μπορεί να προσφέρει στους ασφαλισμένους του. Το υγιέστερο ασφαλιστικό ταμείο, με υποδειγματική αναλογία εργαζομένων/συνταξιούχων, το κατάντησαν από τα πλέον προβληματικά».
 
Γι αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τετάρτη 3ωρη στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι ενώ θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.  
 
Πηγή : www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου