18 Οκτωβρίου 2012

Ο ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΣΤΟ ICT Forum ...

Ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης μίλησε χθες στο 14ο ετήσιο συνέδριο “Greek ICT Forum”, παρουσιάζοντας ορισμένα από τα βασικά βήματα της πολιτικής του Υ.Δ.Μ. & Η.Δ. στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η προσπάθεια του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να υλοποιήσει την πολιτική του, βασίζεται αφ’ ενός στη μέγιστη δυνατή  αξιοποίηση της υφιστάμενης «περιουσίας» του Δημοσίου (δηλαδή το διαθέσιμο λογισμικό, μηχανήματα και θεσμικό πλαίσιο)  και αφ’ ετέρου στην αναθεώρηση σε περισσότερο ρεαλιστική βάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και της δυνατότητας που αυτό δίνει να χρηματοδοτηθούν νέα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Καλά, εκεί στις ομάδες που φτιάχνουν για να σκέπτονται κα να σχεδιάζουν, δεν υπάρχει κανένας μεγαλούτσικος στην ηλικίας να τους μάθει κανένα κανόνα της εφαρμοσμένης πληροφορικής  ? Περιουσία δεν είναι μόνο το λογισμικό και τα μηχανήματα. Για το θεσμικό πλαίσιο, ας μη το συζητήσουμε καλύτερα. Άγεται και φέρεται κατά το δοκούν (και ο νοών, νοείτω). Περιουσία είναι και το σχετικό ανθρώπινο δυναμικό (ώστε να μη καταφεύγουμε σε ‘’Μηχανισμούς Υποστήριξης’’) και οι ανυπολόγιστες διαθέσιμες πληροφορίες (Data που λέμε), οι οποίες χρειάζονται ξεκαθάρισμα, καθάρισμα και διασύνδεση.

Άντε λεβέντες μου με τα PMI, OMI, OGM, OMG, PSX, SXP και όλα τα καλόηχα ακρωνύμια, που μας θυμίζουν χαρακτηριστικά sport αυτοκινήτων. Τρία απλά χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας και μπορεί να τα πάτε καλά.

Hardware,  Software και  Peopleware.

(Χωρίς Ελληνική Μετάφραση).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου