3 Αυγούστου 2013

ΠΑΤΟΥΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΥΔΟΚΙΜΙΔΗΣ, ΚΑΛΛΙΡΗΣ ..... ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ???

Με έναν... πολύ πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να δώσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου στη δημοσιότητα το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την "αλλαγή χρήσης" 6 νοσηλευτικών ιδρυμάτων του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου!

Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας έδωσε, λοιπόν, στη δημοσιότητα ο... πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Πατούλης, ένα σχέδιο το οποίο προκαλεί ήδη τις πολύ έντονες αντιδράσεις του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου Γιάννη Ευδοκιμίδη, καθώς άλλο σχέδιο συζήτησε το μεσημέρι της Παρασκευής 2 Αυγούστου ο τελευταίος με τον γενικό γραμματέα Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη και άλλο σχέδιο είχε δώσει την Πέμπτη 1 Αυγούστου στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΙΣΑ...

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας Υγείας διαβεβαιώνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου αρμοδίως τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου ότι "λεγόμενο σχέδιο το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Πατούλης αποτελεί απλώς τις απόψεις του κ. Πατούλη και μόνον", αλλά στενοί συνεργάτες του Άδωνι Γεωργιάδη διαβεβαιώνουν αντιθέτως ότι τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Πατούλης ανταποκρίνονται κατά... 90% στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας!

Σύμφωνα με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, ο Γιάννης Ευδοκιμίδης θα καταθέσει την Δευτέρα την σχετική απόφαση - πρότασή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου στον υπουργό Υγείας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου ΥΠΕ (ΚΕΣΥΠΕ).
Την πολύ έντονη αντίδραση του Γιάννη Ευδοκιμίδη για τον ανεπανάληπτο τρόπο με τον οποίο ο υπουργός Υγείας έδωσε στη δημοσιότητα ένα σχέδιο, για το οποίο ουδείς γνωρίζει στην πραγματικότητα εάν "μετράει" αντιδράσεις στην κοινή γνώμη και το προσωπικό των νοσοκομείων του ΕΣΥ ή εάν πρόκειται για το τελικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας κατά 90%, συμπληρώνει η μαζική, δυναμική αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής "Αγία Βαρβάρα", το οποίο ανήκει στην αρμοδιότητα της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου και πρόκειται να "αλλάξει χρήση".

Οι εργαζόμενοι του "Αγία Βαρβάρα" πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 2 Αυγούστου γενική συνέλευση για να συζητήσουν το περιεχόμενο του "σχεδίου Πατούλη" και προχώρησαν ευθύς αμέσως σε επ' αόριστον κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων και των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το "σχέδιο της περασμένης Πέμπτης", στο "Αγία Βαρβάρα" θα παραμείνουν η μονάδα τεχνητού νεφρού, το ηπατολογικό κέντρο και ο εργαστηριακός τομέας, ενώ το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, το οποίο θα διατηρήσει 30 περίπου κλίνες για την νοσηλεία χρονίων πασχόντων...


Πηγή : Βασίλης Βενιζέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου