23 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ & ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ

Την ελπίδα να πάρει η Ελλάδα το συντομότερο δυνατό τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ και να την απορροφήσει άμεσα ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος με τη σειρά του θα πρέπει να αποπληρώσει τους παρόχους υγείας που συνεργάζονται με αυτόν, εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force, X. Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις ώστε να προχωρήσουν άμεσα τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και να γίνουν όλες οι ενέργειες που θα επισπεύσουν τις αλλαγές στο χώρο της Υγείας.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από κοινού με την Task Force και Έλληνες τεχνοκράτες  (Σ.Σ. ποιούς, ποιούς ???) ώστε να προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν μεταξύ άλλων το μάνατζμεντ στα νοσοκομεία, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ανανέωση (22: 06)

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η συνεργασία ήταν ουσιαστική και πως η ελληνική πλευρά ζήτησε τεχνική υποστήριξη για μία σειρά θεμάτων που την ενδιαφέρουν.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το ΕΣΠΑ, ο τουρισμός Υγείας, η διοίκηση των νοσοκομείων, τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ), η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η τιμολόγηση των φαρμάκων, ο ΕΟΠΥΥ και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Λυκουρέντζος ανέφερε ότι θα συσταθεί επιτροπή σοφών, από Έλληνες και ξένους εμπειρογνώμονες και – μεταξύ των άλλων – θα προωθηθεί η διοικητική αναδιάρθρωση του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου