22 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ (!!!) ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας νέο Δελτίο Τιμών φαρμάκων, το τρίτο, τις τελευταίες πέντε μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επίσης πολλά λάθη. Για παράδειγμα αναφέρεται ότι στα φάρμακα άνω των 200 ευρώ δεν έχει υπολογιστεί το ποσόν των 30 ευρώ που αποτελεί το μεικτό κέρδος του φαρμακοποιού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς έχει πει σε συνεργάτες του ότι το Δελτίο βγαίνει σήμερα και τις επόμενες ημέρες θα γίνονται οι διορθώσεις που είναι απαραίτητες.

Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) αναφέρεται ότι το Δελτίο Τιμών φαρμάκων αναδεικνύει μία σωρεία σημαντικών λαθών σε σχέση με την ισχύουσα νομοθεσία.«Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις στηρίζουμε την προσπάθειά για περαιτέρω εξορθολογισμό του φαρμακευτικού προϋπολογισμού με την έκδοση αυτού του δελτίου τιμών. Ταυτόχρονα, όμως, αναμένουμε την άμεση διόρθωση των λαθών, προκειμένου η διαδικασία ανατιμολόγησης να ολοκληρωθεί ομαλά τις επόμενες μέρες και να εξομαλυνθεί ο εφοδιασμός της αγοράς», αναφέρεται. Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ σημειώνουν ότι είναι απολύτως απαραίτητο να τηρηθούν οι αρχές που διέπουν το καθεστώς τιμολόγησης και να γίνει σεβαστή η σχετική ισχύουσα νομοθεσία.

Πηγή : www.ygeia360.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου