25 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΤΟ ΤΟ ΔΙΕΥΡΟ (2€) !!

Το είχαμε επισημάνει πριν μερικές ημέρες και εχτές ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση. Ορίστε η είδηση και η τεκμηριωμένη (??) πρόταση ενός Σοφού της Υγείας.

Την επιβολή αύξησης στην τιμή των τσιγάρων έως και 2 ευρώ, προτείνουν οι επιστήμονες εκτιμώντας ότι τα έσοδα που θα προκύψουν θα ξεπεράσουν το 1 δις ευρώ και μπορούν να διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Τη σχετική πρόταση ανέπτυξε ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννης Κυριόπουλος, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο υπουργείο Υγείας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων κατά του καπνίσματος.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η εμπειρία έχει δείξει ότι η αύξηση της τιμής των τσιγάρων επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καπνού και σημαντική μείωση των καπνιστών.

Βέβαια ο κος Σοφός Καθηγητής, δεν αναφέρει καμία σχετική μελέτη που να τεκμηριώνει τις απόψεις του, δεδομένου ότι η εμπειρία έχει δείξει την μετακίνηση των κατά σύστημα καπνιστών σε άλλες μορφές υποκατάστασης όπως στριφτό, καπνό, λαθραία, μέχρις και προμήθεια χύμα τσιγάρων.

Αλλά, καθηγητής είναι αυτός βλέπετε ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου