18 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΩΣΑΜΕ ΤΟ ΕΣΥ, ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ...

Μπορεί να μην υπάρχουν πόροι για μια παραδοσιακή λογική χρηματοδότησης, υπάρχουν όμως κτίρια και υποδομές, όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης, το οποίο –για παράδειγμα- είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο που δεν έχει λειτουργήσει, όπου χρειάζονται δύο (2) εκατ. ευρώ για να μπορέσει η ελληνική Πολιτεία για να το παραλάβει από τον εργολάβο μέσω της αρμοδίας ανωνύμου εταιρίας του Υπουργείου Υγείας και το ερώτημα που τίθεται, είναι το εξής :

Έχουμε δύο εκατ. Ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις παίρνουμε το νοσοκομείο και το εντάσσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπου θα είναι ένα από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που θα λειτουργεί με τα προβλήματα, με τα πλεονεκτήματα και τις αρετές που λειτουργούν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία; Ή το αξιοποιούμε για τον τουρισμό υγείας, μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα (ΣΔΙΤ), προσβλέποντας στην ανάπτυξη;".

Αυτό η χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, σε χαιρετισμό τον οποίο απηύθυνε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου σε ειδική εκδήλωση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της μελέτης για την «Ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα», η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό του από το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, έχει προκαλέσει ήδη αναστάτωση στους κατοίκους του όμορφου νησιού του Αιγαίου!

(Σ.Σ.  Επειδή το θέμα μας είναι ΠΛΗΡΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες, μόλις μάθουμε τη δρομολόγηση των κινήσεων του Α. Λυκουρέντζου και των λοιπών ενδιαφερομένων, όπως του σαντορινιού μεγαλοκαθηγητή, της πολιτικής φίλης του, της αρμόδιας ανώνυμης εταιρίας,  των σχετικών ομίλων, κ.α. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου