11 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ : ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ !!!!

Νέα αγορανομική νομοθεσία, η οποία ανακοινώθηκε χθες, θα επιτρέπει την πώληση ληγμένων αλλά μη ευαλλοίωτων τροφίμων.

Σύμφωνα με το 5ο άρθρο του νέου νόμου, «επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά και θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα η φράση «ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Ουσιαστικά η διαφοροποίηση δεν είναι πολύ δύσκολη καθώς αφορα όχι τα προϊόντα που έχουν ημερομηνία λήξης αλλά όσα αναγράφουν «ανάλωση κατά προτίμηση».

Όπως αναφέρει ο  Ελεύθερος Τύπος και αναδημοσιεύει το newsbomb.gr, στα τρόφιμα αυτά δεν θα επιτρέπεται η παράταση στην εμπορία τους. Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:

-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.

-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους .

-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου