18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΛΜΑΣ (2).

 Προσωπική παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά να επιστρέψει σε συγκεκριμένη θέση γιατρός, ο οποίος μετακινήθηκε επειδή είχε αφήσει στη θέση του υπάλληλο ιδιωτικού φαρμακείου να συνταγογραφεί, καταγγέλλεται από εργαζομένους στο νοσοκομείο Αγρινίου!

Κάθε μέρα και μια νέα παράδοξη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας έρχεται στη δημοσιότητα. Μετά τις χθεσινές συνταρακτικές αποκαλύψεις του “Newsbomb.gr εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου - Μεσολογγίου κατήγγειλαν άλλη μια απίστευτη ιστορία, στην οποία φέρεται ο κ. Μάριος Σαλμάς να έχει παρέμβει μέσω των άμεσων συνεργατών του.

Από τις αρχές της χρονιάς περιέρχονταν στον εκδιωχθέντα διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Κραμποκούκη παράπονα και διαμαρτυρίες για τις συνεχείς απουσίες και τον παράδοξο τρόπο με τον οποίο ασκούσε τα καθήκοντά του ο γιατρός Σ.Δ. που υπηρετούσε στο εξεταστήριο του δημοτικού διαμερίσματος Ζευγαρακίου. Παρά τις παρατηρήσεις προς τον γιατρό, οι οχλήσεις από τους πολίτες συνεχίζονταν.

Όταν τα πράγματα έφθασαν στο απροχώρητο, ο τότε διοικητής μαζί με τον διοικητικό διευθυντή του νοσοκομείου Αγρινίου - Μεσολογγίου μετέβησαν στο εξεταστήριο του Ζευγαρακίου στις 6 Μαρτίου. Όπως προκύπτει με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση του “Newsbomb.gr” όχι μόνο απουσίαζε ο γιατρός αλλά τη δουλειά του έκανε η ιδιωτική υπάλληλος φαρμακείου Α.Σ.!

Μπορεί να μην εξέταζε ασθενείς, αλλά συνταγογραφούσε βιβλιάρια ασθενών χρησιμοποιώντας την προσωπική σφραγίδα του γιατρού και τη στρογγυλή σφραγίδα του Περιφερειακού Ιατρείου Ματαράγκας με το εθνόσημο. Αν δεν είναι αυτή εικόνα διάλυσης, εγκατάλειψης και απαξίωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τι μπορεί να είναι;

Τα στελέχη του νοσοκομείου μάλιστα αναζήτησαν τον γιατρό, ο οποίος προσήλθε στο εξεταστήριο και ισχυρίσθηκε ότι είχε πάει σε επείγον περιστατικό ενώ είχε αφήσει στη θέση του την ιδιωτική υπάλληλο λόγω ελλείψεως προσωπικού! Οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί, ο γιατρός κλήθηκε σε απολογία η οποία δεν κρίθηκε επαρκής και παραπέμφθηκε στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της 6ης Δημόσιας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ). Αυτά συνέβησαν στις 29 Μαρτίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε η μετακίνηση του γιατρού από το εξεταστήριο του Ζευγαρακίου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στο Μεσολόγγι. Κι εκεί αρχίζουν τα απίστευτα κι όμως «παραπολιτικά»…

Ο γιατρός διέρεε παντού ότι είχε πολιτικές διασυνδέσεις και θα λυνόταν το θέμα. Περιέργως πώς, ο διοικητής της 6ης ΔΥΠΕ κ. Δ.Κ. δεν κίνησε την πειθαρχική διαδικασία έναντι του γιατρού. Αντιθέτως, τρεις μήνες αργότερα εξέδωσε φωτογραφική απόφαση για την επιστροφή «ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής» στις οργανικές θέσεις τους!

Το σχετικό έγγραφο εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου, δηλαδή οκτώ ημέρες αφότου ανακοινώθηκε η σύνθεση της κυβέρνησης που συγκρότησε ο κ. Αντώνης Σαμαράς και ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο εκλεγόμενος στην Αιτωλοακαρνανία κ. Μάριος Σαλμάς. Το θέμα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο αφού ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου – Μεσολογγίου κ. Γιώργος Κραμποκούκης δεν διαψεύδει ότι δέχθηκε συνεχείς οχλήσεις από το γραφείο του κ. Σαλμά για να επιστρέψει ο γιατρός Σ.Δ. στο εξεταστήριο.

Ο κ. Κραμποκούκης αντέδρασε στην πολιτική παρέμβαση και πίεση που δέχθηκε. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να αποστείλει απαντητικό έγγραφο στις 16 Ιουλίου 2012 στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους μετακινήθηκε ο γιατρός. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι είναι η δεύτερη φορά που ελέγχεται πειθαρχικά ο Σ.Δ. για τον ίδιο λόγο και σημειώνει: «για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στη θέση στην οποία διορίσθηκε μέχρι τελεσιδικίας».

Με πρωτοφανή ταχύτητα για τα δεδομένα του Δημοσίου, η 6η ΔΥΠΕ απάντησε αυθημερόν! Κάτω από την πίεση που θα μπορούσε να ασκήσει ένας πολιτικός παράγοντας σε οποιοδήποτε υπηρεσιακό στέλεχος, ο διοικητής της ΔΥΠΕ υπογράφει έγγραφο με το οποίο απαιτεί την επιστροφή του γιατρού στην οργανική θέση του και ζητεί άμεσες ενέργειες! Τελικά, το πρόσωπο που βρέθηκε για δεύτερη φορά να ασκεί πλημμελή ιατρικά καθήκοντα όχι μόνο δεν ελέγχθηκε πειθαρχικά αλλά επέστρεψε στη θέση του θριαμβολογώντας, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου Αγρινίου – Μεσολογγίου.

Ενδιαφέρον έχει η απορία στελέχους της Νέας Δημοκρατίας από το Αγρίνιο το οποίο είχε περιγράψει αυτές τις καταστάσεις σε παράγοντες της Συγγρού από τις πρώτες εβδομάδες που ανέλαβε δράση η «εθνοσωτήρια» τρικομματική κυβέρνηση υπό τον κ. Αντώνη Σαμαρά.
«Αν επιστρέφει στη θέση του ένα πρόσωπο που έχει απασχολήσει δύο φορές την τοπική κοινωνία με την προκλητική συμπεριφορά του, δεν θα αποτελέσει κακό παράδειγμα και για άλλους δημόσιους λειτουργούς; Τελικά ποιος υπηρετεί τη νομιμότητα, ο ευσυνείδητος ή αυτός που μοιράζει προεκλογικά φυλλάδια;», αναρωτιέται.

Ελπίζουμε να πιάνουν το πολιτικό υπονοούμενο κάποιοι που ζητούν ψήφο από την τοπική κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου