18 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΑΛΜΑΣ (1).

Μια περίεργη υπόθεση με σκανδαλώδεις διαστάσεις και υπόγειες διαδρομές έρχεται στο φως για να αποκαλύψει τις ισχυρές διασυνδέσεις που καταγγέλλεται ότι διαθέτει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς με παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας, όπου τυγχάνει να εκλέγεται. Γίνεται λόγος ακόμα και για «συγκάλυψη σκανδάλου»!

Πρόκειται για μια ύποπτη υπόθεση «εξαφάνισης» των εισφορών όσων εργάζονταν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τους αρμόδιους λίγο πριν από τις εκλογές του 2007 όταν ο τότε διοικητής του νοσοκομείου κ. Γιάννης Κεφαλάς έκανε μια σημαντική ανακάλυψη.

Όπως καταγγέλλεται, ο τότε διοικητής έμαθε πως διοικητικό στέλεχος του νοσοκομείου απέκρυπτε τόσο σε εκείνον, όσο και στους προηγούμενους διοικητές και προέδρους του ιδρύματος συνεχείς ειδοποιήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία πως οφείλονται οι εισφορές των ετών 1997 – 1998, σημειώνει το newsbomb.gr

Το παράδοξο είναι ότι όπως καταγγέλλεται οι εισφορές αυτής της διετίας παρακρατήθηκαν από τις αποδοχές των εργαζομένων αλλά ποτέ δεν αποδόθηκαν στα ταμεία, με αποτέλεσμα να έχει συγκεντρωθεί σήμερα ένα υπέρογκο χρέος λόγω των προσαυξήσεων από τα πρόστιμα.Άναυδος έμεινε ο διοικητής

Μόλις πληροφορήθηκε την υπόθεση ο κ. Κεφαλάς το 2007 ενημέρωσε τους αρμοδίους στην Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΥΠΕ) που υπάγεται κάνοντας λόγο περί κατάχρησης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Ζητούσε μάλιστα να παραπεμφθεί αυτή η ιστορία στη δικαιοσύνη.

Ας σημειωθεί ότι το στέλεχος της διοίκησης, που δεν είχε ενημερώσει τον προϊστάμενό του για τις παραπάνω εισφορές, διαθέτει ισχυρές διασυνδέσεις με κέντρα λήψεων αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας, όπως θα φανεί και στην συνέχεια.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε διαφορετικά πώς ξαφνικά, μεσούσης αυτής της αποκάλυψης, ο τότε υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς στοχοποίησε τον τότε διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου κι έφθασε στο σημείο να ζητήσει την παραίτησή του!

Παράλληλα όμως, η τότε διοίκηση της αρμόδιας 6ης ΔΥΠΕ μόλις ενημερώθηκε από τον κ. Κεφαλά για το θέμα σχετικά με τις εισφορές που δεν είχαν καταβληθεί ζήτησε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ΕΔΕ κι όσων ακολούθησαν, καθώς και τα πορίσματα λέγεται ότι είναι καταπέλτες αλλά δεν δόθηκε λύση προς τους εργαζομένους του νοσοκομείου Μεσολογγίου ενώ δεν τιμωρήθηκε κανείς. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο νοσοκομείο λένε ότι σημειώθηκαν χρονοτριβές για να παραγραφούν τα αδικήματα ενώ μιλούν για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε ο κ. Σαλμάς για την υπόθεση αυτή.

Η υπόθεση ήρθε πάλι στην επιφάνεια τον Μάιο του 2012 όταν διασυνδέθηκαν τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Ο τότε διοικητής των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ. Γιώργος Κραμποκούκης ενημερώθηκε σχετικώς με την υπόθεση και τις σκανδαλώδεις προσπάθειες που έγιναν για να ξεχαστεί. Αμέσως διατάχθηκε έρευνα με απώτερο σκοπό να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να αποκατασταθούν οι εργαζόμενοι.

Το πρώτο εμπόδιο ήταν διοικητικής φύσης και προκλήθηκε από τον υπεύθυνο υποδιοικητή που ήταν αρμόδιος για το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Λέγεται ότι έδειξε αδιαφορία και ολιγωρία που ανάγκασε τον κ. Κραμποκούκη να παρέμβει προσωπικώς.

Τρεις μήνες μετά την ανακίνηση της υπόθεσης, ο διοικητής των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου έστειλε έγγραφο ζητώντας αυθημερόν από τις υπηρεσίες του νοσοκομείου να ενημερωθεί αναλυτικώς για την υπόθεση. Το έγγραφο εστάλη το πρωί της 30ης Αυγούστου ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας λέγεται ότι ο (άμεσα ενδιαφερόμενος ως εκλεγόμενος στην Αιτωλοακαρνανία) αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς άρχισε να τηλεφωνεί στον κ. Κραμποκούκη.

Ήθελαν την παραίτησή του Κραμποκούκη! Ο τότε διοικητής όχι μόνο δεν ικανοποίησε αυτή την μικροπολιτική απαίτηση αλλά κάλεσε σε απολογία το στέλεχος που φέρεται ότι ευθυνόταν για την μη πληρωμή των εισφορών, στις 5 Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα αργότερα ανακοινώθηκε η αντικατάσταση του κ. Κραμποκούκη από έναν 29χρονο ψυχολόγο ο οποίος υπηρετούσε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού!

Αντί επιλόγου έχουμε αφήσει το καλύτερο: Ρωτούμε αν αληθεύει ότι ο κ. Σαλμάς είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά να ορισθεί ο κ. Ζωγράφος –πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση αφού συνδέεται με απόλυτα στενούς δεσμούς αίματος με το πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για τις εξαφανισμένες εισφορές – ως αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος.

Κάτι σάπιο υπάρχει στον κομματικό μηχανισμό της Αιτωλοακαρνανίας και μυρίζει διαπλοκή ήδη από τη διετία 1997 – 1998. Τι έγιναν άραγε οι εισφορές; Τις καταχράστηκαν κάποιοι;

Πηγή :  http://press-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου