7 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΛΙ HACKERS ΣΤΗΝ ΗΛ. ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ?

Αρκετά δημοσιεύματα τις προηγούμενες μέρες, ανέδειξαν ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο έκανε μάλιστα το Υπουργείο Υγείας μα καταφύγει στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος !!!

Ναι καλά ακούσατε. Η  Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ψάχνει να βρει εάν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η υπερ - συνταγογράφηση που καταγράφηκε στη χώρα μας ήταν πραγματική ή, εάν εισέβαλαν (πάλι) hackers στα συστήματα της ΗΔΙΚΑ !!!

Βέβαια  ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στη Βουλή ανέφερε πως ‘’ η αύξηση στη συνταγογράφηση του Ιουλίου και του Αυγούστου δικαιολογείται σε ένα βαθμό και από τις απεργίες των φαρμακοποιών.  Αλλά βέβαια ο αριθμός των συνταγών είναι δυσανάλογος….’’

Το ότι έχει πέσει όλο ο κόσμος σε γνωστούς τους γιατρούς να γράψει συνταγές, φοβούμενος τις γενικότερες αντιδράσεις της ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας και ότι αυτό είναι μια (αδόκιμη) κίνηση backup ασφαλείας από τους πολίτες, δεν είδα να το αναφέρει κανείς.

Και σε τελευταία ανάλυση με ποια δεδομένα κάνουν τις συγκριτικές αναλύσεις οι επαΐοντες. Με απλές αριθμητικές συγκρίσεις χρονολογικών σειρών, όπως κάνει και το Υπουργείο Οικονομίας ?

Τα  xBI, yDSS και τα όποια συστήματα έξυπνης ευφυΐας και λήψης αποφάσεων έχει η ΗΔΙΚΑ, (η οποία δίνει και τα στοιχεία στους υπουργούς),  λαμβάνουν υπ’ όψιν την αντίδραση των πολιτών στις επερχόμενες αρνητικές προοπτικές της καθημερινότητας τους, όπως τις βιώνει ο καθένας ?  Δεν νομίζω.  

Και επειδή δεν θέλω να με περνάνε για πολίτη που δεν παίρνει είδηση τι γίνεται γύρω του, σε ένα σύστημα που πάει για κατάρρευση, δικαιούμαι και εγώ να αναρωτηθώ.  

Βρε, μπας και όλα αυτά γίνονται για ΝΑ ΜΗΝ σταματήσει ο διαγωνισμός της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, περί τα τριάντα μύρια (30 εκατ.€), ως μη έχον πλέον αντικείμενο ?  

Βρε, μιας και ο διευθύνοντας της ΗΔΙΚΑ διατυμπανίζει ότι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ηλεκτρονική συνταγογράφηση δουλεύει μια χαρά σε ποσοστό 92% (και σωστά κάνει ο άνθρωπος), πρέπει να ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ , ώστε να μην σταματήσει η διαδικασία ?  Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που βγήκε και κάποιο παρασκήνιο στην φόρα.

Πως το είπε κάποιος φίλος μας αναγνώστης, "τυράκι" και "φάκα" ? Να δούμε ποιοί θα τσιμπήσουν .....

1 σχόλιο:

  1. Ελάς το μεγαλείο σου!!! Να δούμε τι άλλο θα γίνει στο βωμό του χρήματος και του συμφέροντος...το μόνο στο οποίο ελπίζω είναι οτι ο Υπουργός είναι ξύπνιος και θα τα "τσιμπήσει" κάτι τέτοια κόλπα...Αν μη τι άλλο ας διοχετευτούν τα χρήματα σε κάτι πιο ουσιαστικό στο χώρο της υγείας, τόσα υπάρχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή