9 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΥ ΠΑΣ ΩΡΕ ΣΚΟΠΟΥΛΗ !!!!!

Την ημέρα που η Υφυπουργός έκανε αποτίμηση των δράσεων της Ψυχικής Υγείας, τις οποίες μπορείτε να δείτε σε άλλες αναρτήσεις μας, οι υπηρεσίες που προΐσταται, ενέκριναν την χρηματοδότηση του παρακάτω έργου από το ΕΣΠΑ. Για λόγους δεοντολογίας, εμείς δεν βάζουμε τον πασίγνωστο φορέα ψυχικής υγείας,  που αφορά το έργο. Όποιος ενδιαφέρεται για λεπτομέρειες, μπορεί να μπει στο ''ΔΙΑΥΓΕΙΑ'' του Υπουργείου Υγείας.

Το Αντικείμενο του Έργου
Ενσωμάτωση της Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας στις δραστηριότητες του χχχχχχχχχχ και διεύρυνση της λειτουργίας της.  Βασικό στοιχείο του προτεινόμενου έργου είναι η επέκταση της Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας για την Κατάθλιψη κατά τις βραδινές και νυκτερινές ώρες αλλά και κατά τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες (24 ώρες/365 ημέρες).Από τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στο χχχχχχχχ για τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής, έχει καταγραφεί η ανάγκη για υποστήριξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας κατά τις βραδινές ώρες. Η μοναχικότητα, τα επεισόδια πανικού που εμφανίζουν τα άτομα κατά τις νυχτερινές ώρες, η αϋπνία ως αποτέλεσμα αγχωδών και φοβικών διαταραχών, κατάθλιψης και άλλων ψυχιατρικών προβλημάτων, δημιουργούν ψυχοπιεστικές καταστάσεις και εντείνουν την ανάγκη υποστηρικτικής παρέμβασης κατά τη διάρκεια των βραδινών – νυκτερινών ωρών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύκτας επαυξάνονται τα συμπτώματα από σοβαρές ψυχικές διαταραχές και σε πολλές περιπτώσεις υποκινούν αυτοκαταστροφικές ή αυτοκτονικές συμπεριφορές.Το ίδιο επιτακτικό είναι να οργανωθεί η υποστηρικτική παρέμβαση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και κατά τα Σαββατοκύριακα.

Με την πρόταση αυτή επιτυγχάνεται η επέκταση της Τηλεφωνικής Γραμμής, προκειμένου να απαντηθούν με συγκεκριμένο και αποτελεσματικό τρόπο σύνθετα και σοβαρά προβλήματα, σχετιζόμενα με την πρόληψη των ψυχικών διαταραχών, την έγκαιρη αντιμετώπισή τους, με επίκεντρο τα προβλήματα που δημιουργεί η κατάθλιψη. Και τούτο γιατί έχουν σχεδιαστεί αποτελεσματικές δράσεις και ενέργειες πρόληψης των προβλημάτων από την κατάθλιψη, που επικουρούν το έργο της ένταξης των δραστηριοτήτων της Τηλεφωνικής Γραμμής στις εν γένει  δραστηριότητες του χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ.

Τα παραδοτέα  του έργου :

-Απόφαση ενσωμάτωσης της Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας στο χχχχχχ
-Διαδικασίες εξεύρεσης απαιτούμενου στελεχιακού δυναμικού 
-Πλήρης 24ωρη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής
-Έκθεση αξιολόγησης της λειτουργίας της Τηλεφωνικής Γραμμής
-Διαρκής ερευνητική δραστηριότητα σε 5 επιμέρους πεδία.
-Έκθεση εσωτερικής αξιολόγησης του συνολικού έργου.
-Έκθεση εξωτερικής αξιολόγησης του συνολικού έργου.
-Διοργάνωση 10 workshop μεταφοράς τεχνογνωσίας.
-Διοργάνωση 1 διήμερου Εργαστηρίου διαχείρισης περιστατικών.
-Πρόγραμμα τακτικής κλινικής εποπτείας στελεχών Τηλεφωνικής Γραμμής.
-Διοργάνωση 4 workshops μεταφοράς τεχνογνωσίας για 100 συνολικά
συμμετέχοντες.
-Απασχόληση των συμμετεχόντων στα workshops για διάστημα 1-2 μήνες στη
λειτουργία Τηλεφωνικών Γραμμών.
-Έντυπο – μπροσούρα σε 4000 αντίτυπα.
-Ενημερωτικό υλικό τύπου “πιστωτική κάρτα” σε 4000 αντίτυπα.
-Ενημερωτική αφίσα σε 1500 αντίτυπα.
-site Τηλεφωνικής Γραμμής.

Συνολικό κόστος του έργου 620.000€ !!!

Πως είπατε ?  Εμείς απλώς λέμε, που πας ωρέ Σκοπούλη !!! Τα παρακολουθείς αυτά ? Έχεις καμία λίστα για τα διάφορα ιδρύματα, ενώσεις, ινστιτούτα και επιστημονικές εταιρίες μεγαλόσχημων δεινόσαυρων, να ελέγξεις ? Έχεις αναρωτηθεί μήπως διάφοροι ''περιφερόμενοι'' σου αποσπάνε τη προσοχή με τις ''κακές'' ιδιωτικές δομές ψυχικής υγείας και αφήνουν όλους τους υπόλοιπους ανενόχλητους ?

Υφυπουργέ, για ρίξε μια σφαιρική ματιά και γύρω σου. Τότε θα σου πούμε  well done ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου