21 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ...

Ανάρτηση στο fimotro

''Νέος φόρος φαίνεται να  είναι στα σκαριά για να κλείσουν οι τρύπες στο μέτωπο της Υγείας. Υπάρχει λοιπόν στο τραπέζι πρόταση , ώστε ο ΦΠΑ της εστίασης από 23% να πέσει στο 13%. Η διαφορά των 10%, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα '' φορτωθεί '' στο κατάστημα εστίασης όπου ο πελάτης μπορεί να καπνίσει.
Ένας άλλος φόρος που φαίνεται  να συζητείται '' καπελώνει '' το πακέτο. Επτά στους δέκα λένε ότι θα πλήρωναν δύο ευρώ ''καπέλο '' στην τιμή του πακέτου, εάν τα χρήματα επρόκειτο να διατεθούν στην Υγεία. ''

Είμαι μακροχρόνια καπνιστής (κακώς, το ομολογώ, αλλά το πάθος - πάθος !) και η είδηση είναι κάτι που με αφορά άμεσα. Αυτό όμως που μου προκάλεσε εντύπωση και με ανάγκασε να σταθώ στην ανάρτηση, είναι η τελευταία παράγραφος.

Ποιός άραγε έκανε γκάλοπ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 70% των καπνιστών θα πλήρωναν με ευχαρίστηση δύο ευρώ επιπλέον στο πακέτο, προκειμένου να διατεθούν για τη βελτίωση του τομέα Υγείας,  ΣΗΜΕΡΑ ?

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ?, το ΚΕΕΛΠΝΟ ?, κάποια από τις εταιρίες Research ?, κάποια πανεπιστημιακή μελέτη ?, εργασία κάποιας ομάδας φοιτητών ?, στοιχεία του υπουργείου υγείας ?, κάποια από τις εταιρίες συμβούλων που περιστρέφονται υπό το μανδύα του ''μηχανισμού υποστήριξης ?, ποιός ?

Πολύ θα ήθελα να το ξέρω. Ότι πρέπει για case study ......

1 σχόλιο:

  1. Μην το ψάχνεις δάσκαλε. Ιδέα του γνωστού
    ''ακατανόμαστου'' καθηγητή είναι, μέσα στη προσπάθεια να δείξει το εύρος των ιδεών του !
    Τα πάντα όλα, αρκεί να εμπίπτουν στις αγωνίες και σχεδιασμούς Λυκουρέντζου & Σαλμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή