26 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΓΑΣΗΔΟΙ !!!!!

Εχτές γράφαμε για το αναμενόμενο δίευρο στα τσιγάρα και λοιπά προιόντα καπνού. Είπαμε ότι είπαμε και περιμέναμε τώρα την υλοποίηση των προτάσεων των Σοφών της Υγείας, μετά την μελέτη τους (ναι, να το πιστέψετε, πέφτει πολύ μελέτη !!!), από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Αμ, δε που θα σταματούσαν οι Σοφοί εδώ. Βλέποντας ότι όλες οι προηγούμενες προτάσεις τους πήγαν άκλαφτες όσον αφορά τα αποτελέσματά τους, (ενοποίηση διοικήσεων, συγχώνευση νοσοκομείων, πολιτικές φαρμάκου, διπλογραφικά λογιστικά συστήματα, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κ.λ.π., κ.λ.π.), σκέφτηκαν και το κορυφαίο. Έξτρα φόρους στα λιπαρά (γενικώς), στα ζαχαρώδη (γενικώς), στα αναψυκτικά (γενικώς), στα fast food (ειδικώς)  και πολλά άλλα (γενικώς), με ένα σκεπτικό που σκοτώνει.

Η κατανάλωση τέτοιων, επιβαρύνει την υγεία μας (γενικώς), άρα πάμε πιο συχνά σε γιατρούς και νοσοκομεία, και καταναλώνουμε περισσότερα φάρμακα.

Για αυτό και πρέπει να μας συγκρατήσουν από όλα αυτά με το να τα ακριβύνουν !!!  Ή με άλλα λόγια, μια ''Σοφή'' εφαρμογή του περιβαλοντολογικού κανόνα, ''Ο Ρυπαίνων Πληρώνει''....

Δεν θα ήταν πιο απλό να λέγανε ότι αυξάνεται ο ΦΠΑ σε αυτές τις κατηγορίες ειδών και το επιπλέον πάει στον ΕΟΠΥΥ, μπας και σωθεί το μαγαζί όπως το σχεδίασαν και το δούλεψαν ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου