19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΛΙ Ο ΣΑΛΜΑΣ ???

Ο λαλίστατος κατά τα άλλα αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Σαλμάς που μας είπε ότι φροντίζει για την υγεία μας και γι΄αυτό σε 12000 φάρμακα θα μειώσει την τιμή τους.  Ξέχασε όμως να μας πει ότι θα αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις νοσηλείες και στις εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο Σαλμάς, ο 29χρονος διοικητής και οι προσωπικοί πολιτικοί σχεδιασμοί
Βέβαια αφού μας φροντίζει όλους λογικό είναι να φροντίσει και τον 29χρονο φιλαράκο του και να τον βάλει διοικητή νοσοκομείου....


Ύποπτη χαρακτηρίζεται από πολιτικούς κύκλους η πρόσφατη «εκπαραθύρωση» του κ. Γιώργου Κραμποκούκη από τη θέση του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά, ο οποίος διόρισε 29χρονο ψυχολόγο που υπηρετούσε στο γραφείο του!


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στο υπουργείο Υγείας κάτω από τη μύτη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά. Λέγεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάριος Σαλμάς έχει σηκώσει «μπαϊράκι» θεωρώντας ότι το υπουργείο τού ανήκει και προβαίνει σε ενέργειες προσωπικής πολιτικής στρατηγικής, οι οποίες εκθέτουν την κυβέρνηση.

Τοπικοί παράγοντες της Αιτωλοακαρνανίας καταγγέλλουν πως από τη στιγμή που ανέλαβε κυβερνητική θέση, ο κ. Σαλμάς κάνει τα πάντα για να δείξει την πολιτική παρουσία και την εξουσία του στην περιφέρεια που εκλέγεται. Ακόμα θυμούνται την πρόσφατη πρωτοβουλία που διατυμπάνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για να διανείμει μεταχειρισμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και νέους εκτυπωτές (σ.σ. που κλήθηκε να αγοράσει το νοσοκομείο Αγρινίου) στα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Καταγγελίες για προσωπικούς σχεδιασμούς

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η πρωτοβουλία δεν εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερης στρατηγικής του υπουργείου αλλά σε προσωπικές ενέργειες του κ. Σαλμά, ο οποίος σκέφτεται να διευρύνει τα ποσοστά και την πιθανή δημοφιλία του σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία στο όνομα της εξουσίας που τού έχει δώσει ο κ. Σαμαράς.

Ως γνωστόν, ο αναπληρωτής υπουργός προέρχεται από την επαρχία Βάλτου – Ναυπακτίας όπου έχει ισχυρά ερείσματα και δεν συγκρίνεται με τον εσωκομματικό αντίπαλό του κ. Θύμιο Δρόσο. Ωστόσο φαίνεται ότι διακαίεται από τον ευσεβή πόθο να αποδείξει πως είναι καλύτερος, πιο αποτελεσματικός και με αδιαμφισβήτητη εξουσία από τον Ξηρομερίτη κ. Κώστα Καραγκούνη, τον δεύτερο βουλευτή που εξέλεξε η Ν.Δ. σ’ αυτήν την εκλογική περιφέρεια!

Για το λόγο αυτό φροντίζει να κάνει εμφανή την παρουσία του και να βαφτίζει σαν κυβερνητικό έργο του την προσφορά μεταχειρισμένων υπολογιστών από τα αζήτητα άλλων υπουργείων. Κάτι το οποίο συζητείται έντονα τόσο στην Τριχωνίδα, όσο και στο Μεσολόγγι όπου άλλα περίμεναν από τον κ. Σαλμά κι άλλα βλέπουν.

Για παράδειγμα, η υπόθεση με την αναπαλαίωση και τη λειτουργία του νεοκλασσικού κτηρίου που στέγαζε το νοσοκομείο Μεσολογγίου επιβεβαιώνει πώς κάποιοι πολιτικοί άλλα υπόσχονται προεκλογικά κι άλλα κάνουν μετά τις εκλογές, ειδικά όταν έχουν καλύψει και τους κατάλληλους θώκους.

Τριήμερο καψώνι

Από αυτήν την περιοδεία που οργάνωσε το στενό επιτελείο του κ. Σαλμά δήθεν για την ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων προέκυψε κι άλλο ένα θέμα. Καταγγέλλεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός επί τρεις ημέρες άλλαζε το πρόγραμμα των επισκέψεών του και οι συνεργάτες του συμπεριφέρονταν στην κουστωδία που θα τον συνόδευε σαν να ήταν εθελοντές που υπηρετούσαν στο πολιτικό γραφείο του!

Αποκορύφωμα ήταν ένα φραστικό επεισόδιο που συνέβη ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό και τον τέως διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου κ. Γιώργο Κραμποκούκη. Ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή σε μια στάση της περιοδείας και καθ’ οδόν για τον επόμενο σταθμό, ο κ. Σαλμάς ωρυόμενος ζήτησε από τον οδηγό του κ. Κραμποκούκη να κάνει δεξιά το αυτοκίνητο.

Μπροστά σε τέσσερα πρόσωπα ο αναπληρωτής υπουργός απαίτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να παραιτηθεί επειδή είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης του! Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου, ο κ. Κραμποκούκης απάντησε ότι δεν τον διόρισε ο κ. Σαλμάς αλλά είχε υπογράψει συμβόλαιο διετούς διάρκειας, γεγονός το οποίο εξόργισε το μέλος ενός υπουργικού συμβουλίου που υποτίθεται ότι εργάζεται για να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

«Το δικό του παιδί»

Ο κ. Σαλμάς αντικατέστησε τελικά τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου με έναν 29χρονο ο οποίος έχει σπουδάσει ψυχολογία αλλά έχει απασχοληθεί στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού. Πρόκειται για τον κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη, γιο του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων στο Αγρίνιο κ. Δημήτρη Δημητρογιάννη.

Λέγεται μάλιστα ότι όλο το σκηνικό με την απομάκρυνση του κ. Κραμποκούκη προκάλεσε τέτοιο θόρυβο στα τοπικά ΜΜΕ ώστε μέσα από το γραφείο του κ. Σαλμά «έπεσαν τηλέφωνα» σε Αθηναίους δημοσιογράφους για να γράψουν σε παραπολιτικά ότι ο νέος διοικητής είναι επαγγελματίας ψυχολόγος κι έχει κάνει μεταπτυχιακά στη διοίκηση μονάδων Υγείας. Κι από εμπειρία τι γίνεται; Από αξιοκρατία στην επιλογή δημοσίων λειτουργών; Υπάρχουν τόσες συμπτώσεις γι’ αυτό υπάρχει τόσος θόρυβος; Για τον πατέρα του νεαρού διοικητή στο νοσοκομείο λέγεται ότι εκτός από ανάδοχος δημοσίων έργων ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Δημοσιογράφοι της Αιτωλοακαρνανίας λένε ότι ο κ. Δημήτρης Δημητρογιάννης γνωρίζεται με τον κ. Σαλμά ήδη από το 1993 όταν επέλεξε να εγκαταλείψει τη Νέα Δημοκρατία για να υποστηρίξει την «Πολιτική Άνοιξη» του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ο εργολάβος δημοσίων έργων λέγεται πως πάντα είχε πολιτική παρουσία και άποψη, ακόμα κι όταν ασκούσε κριτική για πολιτικές αστοχίες που αποδίδονταν τότε στον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αλλά και για επιλογές που έκανε έως πρόσφατα ο κ. Κώστας Καραμανλής.

Νέο πρόσωπο – απαρχαιωμένες πρακτικές

Με αυτήν την κομματική αντίληψη και με τη στήριξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ο νεαρός κ. Δημητρογιάννης ανέλαβε ένα σημαντικό κρατικό πόστο το οποίο θα έπρεπε να τιμήσει ειδικά μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει.

Αντ’ αυτού ο διοικητής καταγγέλλεται από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου ότι παρενέβη εμμέσως στην εκλογική διαδικασία για τη συγκρότηση κοινού υπηρεσιακού συμβουλίου Αγρινίου – Μεσολογγίου και Κέντρων Υγείας, καταστρατηγώντας με τις αποφάσεις τους συνδυασμούς ψηφοδελτίων. Παράλληλα ο κ. Δημητρογιάννης ζητεί να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία και να επαναληφθούν.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν όλα αυτά συμβαίνουν καθ’ υπόδειξη του κ. Σαλμά, ο οποίος πιθανώς να πιστεύει ότι έγινε «καγκελάριος επί της Υγείας», αλλά έρχεται να αποδείξει πως όσα πρόσωπα κι αλλάξουν αν δεν καταπολεμηθεί η νοοτροπία του κυβερνητισμού, οι κλώνοι του Μαυρογυαλούρου και του Γκόρτσου θα διαιωνίζονται.
 
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου