1 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ''ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ''

Εκτεταμένους έλεγχους σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία ξεκινούν οι γνωστοί και ως “ράμπο” υγείας, οι επιθεωρητές δηλαδή υγείας του ΣΕΥΥΠ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iatropedia.  Στόχος να εντοπίσουν ατασθαλίες σε προμήθειες, φάρμακα, ύποπτες αγορές αλλά και να τσιμπήσουν τυχόν ύποπτους εμπλεκόμενους. 

Ατασθαλίες που σχετίζονται κυρίως με προμήθειες υλικών, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και φάρμακα έχουν βάλει στο μάτι οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών του Υπουργείου Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με τον επικεφαλής του σώματος, ειδικές ομάδες ελεγκτών θα περάσουν τις πύλες μεγάλων νοσοκομείων  προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία διαφθοράς. Πράγμα από ότι φαίνεται καθόλου δύσκολο δεδομένου ότι το ΕΣΥ βρίθει παρανομιών. 

Οι χρονιές που θα “ξεσκονιστούν” είναι το 2011 και το 2012. Όσο για τα νοσοκομεία που θα δεχθούν τις επισκέψεις των “ράμπο” στην πρώτη φάση των ελέγχων, είναι:  το ΚΑΤ, το ΕΛΠΙΣ, το Θριάσειο, οι Άγιοι Ανάργυροι και το Σισμανόγλειο στην Αθήνα ενώ στη Θεσσαλονίκη το Ιπποκράτειο και το Θεαγένειο. 

Στο ΚΑΤ και το Θριάσειο οι ελεγκτές θα εξετάσουν λεπτομερώς το θέμα της προμήθειας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού καθώς καταγγελίες που έχουν φθάσει στο υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι υπάρχει ...υλικό προς αναζήτηση.   

Στα νοσοκομεία ΕΛΠΙΣ, Σισμανόγλειο και Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης θα γίνει έλεγχος ...hi tech! Θα εξετασθεί  το λογισμικό του πληροφοριακού συστήματος καθώς και ο τρόπος συντήρησής του. 

Στο ΚΑΤ και το θριάσειο οι ράμπο θα δώσουν όλη τους της προσοχή στην προμήθεια και χρήση υλικών αρθροπλαστικής, ένα προϊόν που στο παρελθόν αποτέλεσε πηγή ...εσόδων για πολλούς εμπλεκόμενους στο ΕΣΥ!

Στα ογκολογικά νοσοκομεία Άγιοι Ανάργυροι στην Αθήνα και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί βαρύτητα στη διακίνηση  φαρμάκων υψηλού κόστους, δεδομένου ότι αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης της χώρας. 

Οι έλεγχοι θα επεκταθούν μεταξύ άλλων και στη λειτουργία κλινικών αλλά και συμβάσεων με εξωτερικούς παρόχους συντήρησης μηχανημάτων.

Τα πορίσματα από τους πρώτους ελέγχους αναμένεται να εκδοθούν εντός του Οκτωβρίου καθώς η “επιχείριση” διαφθορά στα νοσοκομεία, θεωρείται πρώτης προτεραιότητας. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις των  “ράμπο” και σε άλλα μεγάλα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. 

Πηγή : Δήμητρα Ευθυμιάδου από το :  http://www.iatropedia.gr/articles/read/2807

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου