17 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΡΟΙΚΑ ''ΓΟΝΑΤΙΣΕ'' ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ !!!

Το να μη γνωρίζει καλά τα θέματα του υπουργείου του, είναι λογικό. Έχουν περάσει μόλις τέσσερις μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του...

Να μη γνωρίζει, όμως, ποιούς φορείς εποπτεύει και ειδικά ποιές δομές λειτουργούν υπό τον ΕΟΠΥΥ, είναι βαρύ. Μετά τα νοσοκομεία, ο ΕΟΠΥΥ είναι ο σημαντικότερος φορέας του υπουργείου Υγείας.

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν γνωρίζει ότι οι πρώην δομές του ΙΚΑ (πολυϊατρεία – νοσοκομεία) ανήκουν από το 2011 στον ΕΟΠΥΥ.

Έχει μείνει στο παρελθόν, όταν υπάγονταν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας!
Δεν πιστεύετε στα μάτια σας; Παραθέτουμε ολόκληρο το απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στο Real FM, στην οποία έσπευσε να...διορθώσει τον κ. Νίκο Χατζηνικολάου σε σχέση με μία αναφορά του για πολυϊατρεία του ΙΚΑ, λέγοντας ότι αυτά ανήκουν στο υπουργείο Εργασίας!
Εμφανίζεται, δε, πρόθυμος να 'δει' το θέμα, παρότι δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας:

Συνέντευξη
Χατζηνικολάου: Επανέρχομαι στο θέμα της αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων για θεραπείες και εξετάσεις σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.
Με τις διαγνωστικές εξετάσεις υπάρχει ζήτημα, διότι το δίκτυο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το δημόσιο δίκτυο, δεν καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών. Τα πολυιατρεία του ΙΚΑ τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούν. Εδώ δέχομαι καθημερινά καταγγελίες.

Τώρα μου γράφει μια φίλη 'πήγα στη Νίκαια και δεν μου κάνανε τις εξετάσεις γιατί δεν είχαν τα αντιδραστήρια'.

Δεν έχουν τα νοσοκομεία συχνά τα υλικά που απαιτούνται για μια εξέταση. Αυτή είναι αναγκασμένη, εάν είναι επείγουσα η ανάγκη της εξέτασής της, να πάει σε κάποιο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Λυκουρέντζος: Ξέρετε και τις ιδέες μου και τις θέσεις μου. Ως φιλελεύθερος πολιτικός ποτέ δεν θα εννοούσα ότι στη χώρα πρέπει να λειτουργεί μόνο ένα κρατικό σύστημα υγείας και τοποθετούμαι ισότιμα και με τον ίδιο σεβασμό και με την ίδια έγνοια απέναντι και στο εθνικό κρατικό και στο εθνικό ιδιωτικό σύστημα υγείας το οποίο λειτουργεί στη χώρα.
Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν. Οι εντολές που υπάρχουν από εδώ είναι να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των ελλείψεων. Αμέσως μετά τη συνομιλία μας θα δω τι συμβαίνει στο συγκεκριμένο ΙΚΑ, στο οποίο αναφέρεται η ακροάτρια, αν και οφείλω να σημειώσω ότι τα πολυιατρεία του ΙΚΑ δεν ανήκουν στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Υγείας. Είναι στο Υπουργείο Εργασίας, είναι το σύστημα του ΙΚΑ.

Εμείς είμαστε σε επαφή μόνο μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλά παρ’ όλα ταύτα σας διαβεβαιώ ότι θα το δούμε αμέσως τι συμβαίνει εκεί'.

Εκ παραδρομής
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Iatronet.gr, συνεργάτες του υπουργού Υγείας ανέφεραν ότι η επίμαχη αναφορά του κ. Λυκουρέντζου έγινε εκ παραδρομής.
Κάτι η κούραση των τελευταίων ημερών. Κάτι οι διαπραγμετεύσεις με την τρόικα...
Και οι πολίτες είναι εξουθενωμένοι από τα απανωτά χαστούκια της πολιτικής ηγεσίας, αλλά δεν έχουν πει ακόμη τον...δεσπότη, Παναγιώτη

Πηγή : http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου