15 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΥΚΑ !!!!

Για όποιον λέει ότι το Υπουργείο Υγείας έχει τα χάλια του γενικώς, είναι για τα μπάζα και ότι φροντίζει μόνο ,πως να μας πεθάνει μια ώρα αρχήτερα, όριστε βρε αχάριστοι, ορίστε  ....


Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών δημιουργήθηκε αρχικά για τα παιδιά και τα σχολεία, αλλά αφορά τη γενικότερη προώθηση του πλυσίματος των χεριών με σαπούνι. Από το 2008 γιορτάζεται στις 15 Οκτωβρίου κάθε χρόνου.

Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι είναι ο πιο αποτελεσματικός και οικονομικός τρόπος για την πρόληψη της διάρροιας και των οξέων αναπνευστικών λοιμώξεων, που απειλούν τις ζωές εκατομμυρίων παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Παρ’ όλες τις ευεργετικές ιδιότητες από πλευράς δημόσιας υγείας το πλύσιμο το χεριών με σαπούνι σπάνια εφαρμόζεται και είναι δύσκολο να προωθηθεί.

Αν το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι πριν από το φαγητό και μετά τη χρήση της τουαλέτας γινόταν καθημερινή συνήθεια θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες ζωές από οποιοδήποτε μεμονωμένο εμβόλιο ή ιατρική παρέμβαση. Οι θάνατοι από διάρροια θα μειώνονταν σχεδόν κατά το ήμισυ και οι θάνατοι από οξείες λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά το ένα τέταρτο.

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών εστιάζει στα παιδιά. Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά – όντας το πιο ενεργητικό, ενθουσιώδες και ανοιχτό σε νέες ιδέες κομμάτι του πληθυσμού – μπορούν να αποτελέσουν ισχυρούς παράγοντες για  την προώθηση αλλαγής συμπεριφοράς, σχετικά με το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι στις κοινότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου