8 Οκτωβρίου 2012

ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΡΟΤΟΝΤΑ ???

Ένας από τους παλαιότερους και καλύτερους διαδικτυακούς τόπους για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, είναι το http://www.ictplus.gr. Διαδικτυακός τόπος εμπειρότατου δημοσιογράφου, με πολλαπλές , διαχρονικές δραστηριότητες στον χώρο των ΤΠΕ.
Το ictplus λοιπόν, δημοσίευσε προχτές ένα παραμύθι. Ένα παραμύθι το οποίο το αναδημοσιεύομε αυτούσιο.

"Μιά φορά και έναν καιρό ήταν μια «παρέα» . . . . Ηταν, λένε, φίλοι όοοολοι αναμετάξυ τους, όμως δεν το πολυπιστεύανε.  Οι μισοί έβλεπαν τους άλλους μισούς, με τι άλλο? Με μισό μάτι. Ουδέν το παράξενο. Αλλωστε πολλές «παρέες» έτσι είναι. Όπως και οι «Κοινωνίες».

Αρχηγό στην «παρέα» είχαν βάλει τον κυρ Τάσο.  Μια παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι,
που ήταν και κιμπάρης και καρντάσης και "διαμάντι τύπος". Τον έβαλαν, λέει, γιατί ήταν «υπεράνω».  Και είναι!  

Ο κυρ Τάσος ήταν (και είναι) άνθρωπος που τον εμπιστεύεσαι. Μπεσαλής. Μόνο που η «παρέα» τον έβαλε εξ ανάγκης να κάνει τον αρχηγό, γιατί κανείς τους δεν μπορούσε να είναι ο «τσιφ».  Είπαμε . . Οι μισοί έβλεπαν τους άλλους μισούς με μισό μάτι και όοολοι μαζί αλληλοβλεπόντουσαν ανάλογα.

Ετσι ο κυρ Τάσος ήταν η μόνη και μοναχική λύση. Σε αυτή την απρόσωπη και σκληρή πόλη, κατά πως λέει και το τραγούδι, «Eγώ ο ξένος».

Μαζεύονταν που λέτε κάθε τόσο οι παρεϊτζήδες και συζητούσαν για την κατάσταση.
Ηταν βλέπετε και εκπρόσωποι ενός πολλά υποσχόμενου κλάδου, που κανονικά θα έπρεπε να είναι στην κορυφή της οικονομικής δραστηριότητας, όμως φευ, η συγκυρία τον είχε καταδικάσει σε μαρασμό και ισοπέδωση.

Πάλευε, που λέτε αυτή η "παρέα" με ότι είχε, μπας και η νέα Κυβέρνηση καταλάβει,
πως θα έβγαζε την χώρα από την ύφεση, με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, που η «παρέα» ήξερε να βάζει στην πρίζα.

Σε μία από αυτές τις συναντήσεις πήγαν και σε ένα υπουργείο που πρακτικά δεν έχει  αντικείμενο στην χώρα. Είναι λέει υπουργείο . . . Ανάπτυξης ! ! !
Μόνο που εδώ και πέντε χρόνια πίσω και πιθανότατα και πέντε μπροστά, ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε.  Όμως υπουργείο για αυτήν έχουμε. Όπως έχουν υπουργείο Ναυτιλίας στην . . . Αυστρία. Επειδή πριν διακόσια και βάλε χρόνια η Αυτοκρατορία της Αυστρο-Ουγγαρίας έβγαινε στην θάλασσα.
Εκλεισε ραντεβού ο κυρ Τάσος ο κιμπάρης με τα υπουργικά γραφεία και ένας Γενικός Γραμματέας θα τους δεχόταν.

Που τα παλιά τα μεγαλεία στο Σύνταγμα, που είχαν δική τους Ειδική Γραμματεία
με τον υπουργό να τους μιλάει με το μικρό τους όνομα.  Πολλά τα θάρρητα που λέτε με τον υπουργό. Σε τέτοιο σημείο που,  αν του έλεγαν ΠΕ  - ΣΕ  από τον πέμπτο",
μπορεί και νάπεφτε.

Τώρα . .  Ούτε που τους ήξερε ο Γενικός.
Αντε να τάχαν πει μία δύο φορές
και αυτές με το πλήρες πρωτόκολλο. Με το «σεις» και με το «σας». Που οι ενικοί, τα «να σου πω εγώ, ρε μεγάλε» και οι οικειότητες.
Μπήκαν που λέτε στην αίθουσα συσκέψεων με τον Γενικό, που μέσα σε τριάντα πέντε Επιχειρησιακά,είχε και το δικό τους και άρχισαν να του λένε «για τα έργα, που δεν βγαίνουν».

Ο Γενικός, γενικώς άκουγε, ήταν και βρυξελιώτης και δεν είχε και πολύ ανακατευτεί με τα «απίστευτα κι όμως ελληνικά». Και τούλεγαν και του ξανάλεγαν «για τα έργα που δεν βγαίνουν» και «για τα έργα που πρέπει να βγουν» και εδώ που τα λέμε, τι να του έλεγαν?

Να σχολιάσουν την «Μήδεια» ή να απαγγείλουν χωρικά της «Κόλασης» του Δάντη. Για έργα θα του μιλούσαν. Αντε και για "τιμολόγια που πρέπει να κοπούν". Μέχρις εκεί.
Κάπου όμως, ένας της παρέας, που διαπίστωσε ότι γενικώς ο Γενικός «τους πήγαινε παραλία», σύμφωνα με μία από τις πολλές προσφιλείς του εκφράσεις, αποφάσισε να «καθαρίσει» και λαμβάνοντας τον λόγο πρότεινε στον Γενικό . . .

(οι διάλογοι όπως καταλαβαίνετε έχουν «έκο» για να μην αναγνωριστούν οι πρωταγωνιστές)
-Δεν μου λες κύριε Γενικέ, γιατί δεν κάνουμε κάτι να τα μοιράσουμε τα έργα ?
-(Σιωπή . . . εμβρόντητου άνθρωπου) . . . Μα τι λέτε τώρα κύριε (% ^ >ΕΚΟ< @ #)
-Αμα θέλετε όλα γίνονται. Γιατί δεν εφαρμόζουμε το «Σύστημα Ροτόντα»
-Το ποιο ? ! ? ! ?
-Το σύστημα «Ροτόντα».

Σηκώνεται ένας.  Πάει στον μπουφέ, παίρνει αυτά που παίρνει και έρχεται και κάθεται.
Σηκώνεται ο επόμενος και η ροτόντα . . . γυρίζει. Κάποτε θάρθει και η σειρά του πρώτου και κανείς δεν διαμαρτύρεται.

Περιττό να σας πω ότι ο Γενικός έχασε αυγά και καλάθια και όταν έφυγε ο κυρ Τάσος με την "παρέα", σταυροκοπήθηκε μην του (ξανα)τύχει άλλη . . . «ροτόντα» στο κεφάλι με τους επόμενους που περίμεναν στον προθάλαμο.

Η ιστορία, κατά πως καταλαβαίνετε, είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Άρα  «Σύστημα Ροτόντα»   από εδώ και πέρα στην Ψηφιακή Σύγκλιση, παπα-γα(λ)λιάρηδές μου, μόνο που ο Γενικός θα παίξει την «ροτόντα» με τους δέκα και τις εννιά καρέκλες, όπου αυτός που περισσεύει, θα παίρνει την άγουσα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ  ΔΙΚΗ   ΜΑΣ.
Στο ΄''παραμύθι'' του ICTPLUS, ''αναγνωρίσαμε'' πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Παλιοί στο κουρμπέτι,  ίσως παλαιότεροι και από κάποια από τα ''φανταστικά'' πρόσωπα του παραμυθιού. Και επειδή ξέρουμε καλά τι σημαίνει ΡΟΤΟΝΤΑ, ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ και ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝΕ (τη  ΡΟΤΟΝΤΑ μη παρεξηγηθούμε), θα οργανώσουμε λοιπόν το παιχνίδι μας, ώστε να μη μας τρελάνει ο ''διαιτητής'' στις κόκκινες. Και εάν τυχόν το ''παιχνίδι είναι στημένο'' (άσμα Βασίλη Παπακωνσταντίνου), τότε ας είναι έτοιμοι για να τραγουδήσουμε (όλοι μαζί) το ‘’Ταξιδιάρα Ψυχή’’ (άσμα πασίγνωστου group εκ Θεσσαλονίκης).
Εν αναμονή του εναρκτήριου λακτίσματος, λεβέντες της ‘’ΡΟΤΟΝΤΑ’’. (Ειρήσθω εν παρόδω, ωραία περιοχή για όσους την ξέρουν !!).

4 σχόλια:

  1. Αγόρι μου αποκαλύπτομαι !! Που τα βρίσκεις, πως τα φτιάχνεις, δεν μπορώ να το καταλάβω. Σε ζηλεύω, βρε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρχηγέ, δεν έχω να πω κάτι. Μόνο αυτό που μας έχεις ''ζαλίσει''. Η εμπειρία δεν αγοράζεται, δεν διδάσκεται, δεν μαθαίνεται. Αυτό και για την ασυγκράτητη Van ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άγαπητοί, υπάρχει κάποιος άλλος που να μπορεί να συνομιλεί με Γραφεία, Υπουργεία, Κυβερνητικά Στελέχη,κ.α. εκτός από τους δύο - τρεις γνωστούς Συλλόγους και Συνδέσμους; Και μιλάω θεσμικά, όχι ιδιωτικά ή άτυπα. Εγώ δεν ξέρω κανέναν. Οπότε η 'ΡΟΤΟΝΤΑ' θα παίξει μάλλον μόνη της, πάλι. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή