3 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ PLAN D !

Δεν άργησε το Plan D για το θέμα του ΕΟΠΥΥ. Σε βραδινή παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αναπληρωτής υπουργός Μ. Σαλμάς, αφού ευχήθηκε οι φαρμακοποιοί να φωτισθούν από το άγιο πνεύμα και να συνετισθούν, κατά την γενική συνέλευση που έχουν την ερχόμενη Τετάρτη, ξεδίπλωσε το Plan D.

Η αλήθεια είναι ότι δεν το καταλάβαμε, όπως δεν το κατάλαβε και κανείς από το panel της εκπομπής, γιατί ήταν πολύ προχώ (το σκεπτικό εννοούμε, όχι το panel) !!!!.

Σε γενικές γραμμές πάντως αντιληφθήκαμε ότι στηρίζεται στην κάλυψη των επιταγών των μεμονωμένων και συνεπών φαρμακοποιών. Ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει κατά κάποιο τρόπο να παίρνει τις υποχρεώσεις κάθε ‘’συνεπή’’ φαρμακοποιού προς τις φαρμακοβιομηχανίες – φαρμακαποθήκες και να τις εξοφλεί αυτός. Ή περίπου κάτι τέτοιο.

Το συμπέρασμα μας είναι (1). Ενθαρρύνεται η διάλυση των ενώσεων, όπως και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. ‘’Ελάτε ένας – ένας και θα τα βρούμε κύριοι φαρμακοποιοί’’. (2). Ο ΕΟΠΥΥ εκτός των άλλων θα γίνει και ένας mini πιστωτικός μηχανισμός της μορφής ‘’φέρε το χρέος και άσε να καθαρίσουμε εμείς’’. Τώρα μελλοντική τράπεζα υγείας την έχουν δει, franchise θέλουν να κάνουν, ο θεός και η ψυχή τους.

Το πιο ωραίο όμως το άφησε για το τέλος. Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι το μοντέλο συνένωσης διαφορετικών ασφαλιστικών ταμείων κάτω από τον ΕΟΠΥΥ, δεν βγαίνει και ίσως πρέπει να δούμε την αποδιοργάνωση του φορέα στα εξ ων συνετέθη, ή έστω σε κάποια από αυτά.

Αυτά καταλάβαμε από το πολιτικό – ακαδημαϊκό στυλ ομιλίας του κου Αναπληρωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου