27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΜΕΝ !

Ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων έχει ξεσπάσει στο χώρο της υγείας ιδιαίτερα και μετά από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού κου Σαλμά ότι δεν υπάρχουν χρήματα να εξοφληθούν τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αφού όπως ομολόγησε ο κος Σαλμάς ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας … χρεοκόπησε.

Τώρα στο χορό των επισχέσεων εργασίας από τις 8/10 έως τις 12/10 μπαίνουν οι κλινικοί γιατροί, οι εργαστηριακοί, τα διαγνωστικά κέντρα και οι ιδιωτικές κλινικές. Αυτό αποφάσισε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ μετά από κοινή σύσκεψη στην οποία μετείχαν όλοι οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας της Α’βάθμιας και Β΄βάθμιας περίθαλψης.

Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν την σχετική δαπάνη από το ταμείο τους, βάσει της υπ’ αριθμόν οικ.37097 εγκυκλίου που εκδόθηκε στις 30/08/2012 από τον ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με τους γιατρούς η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση συνεχίζει να χρωστά στους ιατρούς 260 εκατ. € για το 2012 και 1.110 εκατ. € για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ, παραμένουν άγνωστες οι πραγματικές οφειλές προς το ΕΣΥ καθώς, κατά πληροφορίες, δεν έχουν τιμολογηθεί όλες οι νοσηλείες.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η αλυσιδωτή αντίδραση της στάσης πληρωμών ξεκίνησε, με απροσδιόριστες συνέπειες για το σύνολο του υγειονομικού συστήματος και την υγεία των πολιτών.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ καταλογίζει ευθύνες στον κο Σαλμά διότι δεν απέτρεψε αυτές τις εξελίξεις λόγω της αδιαλλαξίας του και της πεισματικής άρνησής του για οποιοδήποτε διάλογο ως αρμόδιος υπουργός για τα θέματα του οργανισμού.
Τέλος οι γιατροί τονίζουν ότι από εδώ και στο εξής όλοι μας, και ιδιαίτερα η αρμόδια πολιτική ηγεσία, θα κριθούμε αυστηρά από τους Πολίτες όχι μόνο γι’ αυτά που κάναμε, αλλά κυρίως για όσα παραλείψαμε να κάνουμε.

Πηγή :  Βάννα Κεκάτου   από το  http://www.healthview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου