17 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ''ΨΗΦΙΑΚΕΣ'' ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ....

Το διαβάσαμε στο www.ictplus.gr , συμφωνούμε απόλυτα μαζί του και το αναδημοσιεύουμε.

Πολύ άσχημα αρχίσαμε το Φθινόπωρο με τις ψηφιακές εμπνεύσεις των εποχούμενων πολιτικών, βουλευτών και υπουργών που τόχουν δει «εθνοσωτήρες» και από τις εμπνεύσεις τους χάνουμε όλο και περισσότερα από τα πενιχρά εισοδήματά μας. Ο λόγος για το καθημερινό χαράτσι του ΕΟΠΥΥ προς τους χιλιάδες ασφαλισμένους που για να κλείσουν ραντεβού με τους γιατρούς του Οργανισμού πρέπει να περάσουν υποχρεωτικά από τα γνωστά call centers με χρονοχρέωση. Καθώς έχουμε εν εξελίξει έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα προχωράμε στο επόμενο, εξ ίσου σοβαρό ζήτημα, που αφορά πλέον και το Γραφείο του Πρωθυπουργού σχετικά με την ενεργοποίηση προγενέστερων αποφάσεων προκατόχων του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια (π.χ Βουλγαράκη, Ραγκούση κ.λπ) για αλλαγή των ταυτοτήτων με νέες, οι οποίες δεν είναι συμβατές με την Ε.Ε.

Το θέμα είχε παρουσιαστεί από το ICT Plus.gr τον περασμένο Ιούνιο, επισημαίνοντας παράλληλα την πλήρη άγνοια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις νέες ταυτότητες, θέμα για το οποίο τουλάχιστον θεωρητικά θα έπρεπε θεωρητικά να ήταν ενήμερο. Δυστυχώς όμως το θέμα προχώρησε και ήδη γίνονται συζητήσεις για την προετοιμασία της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων που θα κοστίσουν πάνω από 30 ευρώ για κάθε Ελληνα πολίτη. Συνολικά κοντά στα 300 εκατ. ευρώ θα κληθούμε να πληρώσουμε για τις νέες ταυτότητες, που αφορούν ατομικά την καταβολή 15 ευρώ για παράβολο και άλλα 15 ευρώ για τις ειδικές φωτογραφίες, που θα μπουν στις νέες ταυτότητες.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (και σε δελτίο τύπου της 14ης Ιουνίου 2012) οι νέες ταυτότητες θα είναι προσωρινές, αφού δεν τηρούν τις προδιαγραφές που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έτσι, μετά από τρία χρόνια, και αφού θα έχουμε καταβάλει 300 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να αποκτήσουμε τις νέες ταυτότητες, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με την . . . «απόρρητη» σύμβαση (ο χαρακτηρισμός «απόρρητη» έγινε επί υπουργίας Βουλγαράκη και οι αναθέσεις για εκτυπώσεις διπλωμάτων, ταυτοτήτων και άλλων κρατικών εγγράφων, δίνονται χωρίς διαγωνισμό) που δεσμεύει το ελληνικό κράτος, κάθε τέτοια ενέργεια, δηλαδή αλλαγή ταυτοτήτων σημαίνει απευθείας ανάθεση στην συγκεκριμένη εταιρεία. Υπολογίζεται ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, μεταφράζεται τουλάχιστον σε 80 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου