28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΕΥΘΥΝΟ- ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ !

Όταν τα νοσοκομεία καταρρέουν καθημερινά, όταν  η ποιότητα των υπηρεσιών αγγίζει τα  χαμηλότερα όρια που θα μπορούσαν, όταν οι μειώσεις που έρχονται σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους τα οδηγεί στην απαξίωση (ή / και ιδιωτικοποίηση ?), όταν, όταν, όταν …. τότε, το να πιέζει κάποιος για να αναλάβει διοικητής ή να αποδέχεται να γίνει διοικητής  χωρίς να έχει κανένα υπόβαθρο για κάτι τέτοιο, τότε  ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ.

Το χειρότερο από όλα είναι να θεωρεί κάποιος τη διοίκηση νοσοκομείου ‘’μια καλή δουλειά’’ ή μια ευκαιρία ‘’να γράψουμε βιογραφικό’’, για τις μελλοντικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. Οι εποχές και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν πειράματα και με την Υγεία μας. Φτάνουν όλοι οι άλλοι πειραματισμοί που περνάμε τρία χρόνια τώρα.

Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι, οι πολιτικοί δεν λένε να αλλάξουν μεθόδους και πρακτικές του παρελθόντος. Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις συμφωνίες, την εξόφληση πολιτικών υποχρεώσεων, τα PR και τις πολιτικές επενδύσεις τους για την επόμενη μέρα.

Σε εμάς απομένει να μη τα ξεχνάμε αυτά, ειδάλλως είμαστε άξιοι της τύχης μας.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Την παρακάτω είδηση την είδαμε στο press-gr.blogspot.com και την αναδημοσιεύουμε ως έχει :

‘’  H Nατ. Ράγιου θέλει να γίνει τώρα ...διοικήτρια Νοσοκομείου!

Δεν κατάφερε τον Ιούνιο να εκλεγεί βουλευτής Αχαϊας ώστε να επανέλθει στη Βουλή. Στη συνέχεια, ακούστηκε μετ' επιτάσεως το όνομά της (μαζί με συναδέλφου της από το ΠΑΣΟΚ) για την ΕΡΤ, αλλά ούτε αυτό ευοδώθηκε. Τώρα η (πάλαι ποτέ διαπρέψασα στις τηλεοπτικές οθόνες) Νατάσα Ράγιου έχει βάλει πλώρη για τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών...  

6 σχόλια:

  1. Και τι ξέρει αυτή απο Διοίκηση Υπηρεσιών υγείας??? Λες και δεν είναι χάλια ο τομέας της Υγείας στην Ελλάδα, να αναλάβουν και άτομα που δεν έχουν αχοληθεί ποτέ με τον τομέα να απογίνει το κακό...βοήθεια μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί Ανώνυμε / η μου, ξέρεις πολλούς από αυτούς που να γνωρίζουν, όχι από υπηρεσίες υγείας, έστω από στοιχειώδη Διοίκηση ? Κόμα-Dogs είναι η πλειοψηφία από αυτούς. Κάνε το κόπο και βρες τα βιογραφικά κάποιων. Προσοχή όμως, δεν χρειάζεται να πέσεις απο το μπαλκόνι σου. Ψυχραιμία, που λέει και ο φίλος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην φοβάστε παιδιά. Η ΟΝΝΕΔ έχει αρχίσει ταχύρυθμα σεμινάρια στους υποψήφιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια. Το ωραίο είναι που ουρλιάζαμε για το opengov του γιωργάκη. Ευτούνοι είναι πολυ χειρότεροι. Ελ΄πιζω να μη προλάβουν για πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Mr Mario. Μπροστάρης σε όλα αυτό το παιδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παίδες δεν είναι για πλάκα. Μη σας διαφεύγει ότι εμείς θα τους πληρώνουμε όλους αυτούς, για να κάνουν τις εξυπηρετήσεις τους κάποιοι άλλοι. Και όχι τίποτα άλλο, εκτιμώ ότι μέχρι να πάρουν χαμπάρι τι γίνεται από δουλειά, θα φύγουν. Και θα μας τα έχουν πάρει. Από τα ''κουρεμένα'' όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή