12 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ? ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ ?

Χρήστος για το γωνιακό μαγαζί, Βασίλης (έστω και με τις επιφυλάξεις του) για το άλλο, το εσχάτως μερικώς υποβαθμισμένο, Εσθονοί παράγοντες παραδίπλα, Σουηδοί αναμένοντες στο ακουστικό, Εσαπετζήδες με το όπλο παρά πόδας και οι πάσης κατηγορίας πληροφορικάριοι σε ανοιχτή γραμμή ψυχοθεραπείας (ευτυχώς που έχουνε εταιρικές συνδέσεις, διαφορετικά …).  Και οι σχεδιασμοί για το e-government (επί χάρτου) δίνουν και παίρνουν.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, ο Κυρ – Φώτης δεν έχει να προτείνει ούτε στελέχη, ούτε πρόγραμμα. Ο Μαστρο – Βαγγέλης όμως, παρά τις απώλειες του, έχει αρκετούς ακόμη. Γιατί λοιπόν, αυτές οι καθυστερήσεις ?

Ο χρόνος τρέχει, έργα από ΠΔΕ δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν πριν από το 2015, τουλάχιστον, το ΕΣΠΑ σε λίγο διανύει το τελευταίο χρόνο του κανονικού κύκλου του και τα στελέχη της τέως Ε.Γ.  ‘’Ψηφιακής Σύγκλισης’’, περιμένουν εντολές και οδηγίες. Τι, άραγε ? Ποιός ξέρει.

Δεν θέλω να πιστέψω αυτά που ακούγονται στη ‘’πιάτσα’’ για έργα κατεπείγοντος χαρακτήρα με ολυμπιακές διαδικασίες, διακρατικές συμφωνίες με το ‘’κλειδί στο χέρι’’, μεταφορά προχωρημένης τεχνογνωσίας,  κ.λ.π. κ.λ.π.

Όχι ότι είναι απίθανο, αλλά αυτό θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα σε έναν από τους ελάχιστους ελπιδοφόρους παραγωγικούς κλάδους της χώρας και σε μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου