15 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΜΟΧΛΕΥΣΗ - ΕΡΓΑ !!!

Διαβάζοντας τις εισηγήσεις διαφόρων στο συνέδριο του Health World 2012, διαπίστωσα μια απόλυτη σύμπτωση απόψεων των κ.κ. Κυριόπουλου, Σαλμά και Πατούλη, για να υπάρξει εισοδηματικό κριτήριο στην συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα, το οποίο και θα εφαρμόζεται κλιμακωτά από εισοδήματα 25.000€ και πάνω (κατά πρόταση Κυριόπουλου). Ποιος το σκέφτηκε πρώτος και το υιοθέτησαν και οι υπόλοιποι ? Έλα ντε....

Έχω μια υποψία, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι δεν είναι κανείς από τους τρεις. Πρέπει να είναι ένα κοινός φίλος και συνεργάτης τους, ο οποίος για κάποιους λόγους αυτή την εποχή, μένει (για λίγο βέβαια) στα backstage.

Αδιάφορον για τη πατρότητα της πρότασης, σαν απλός Έλλην πολίτης, έχω τρία ερωτήματα :

Ερώτημα  (1). Βρε λεβέντες μου, σε μια χώρα που η φοροδιαφυγή δεν έχει ακόμη μπει σε μια σειρά, δεν αντιλαμβάνεστε ότι ένα τέτοιο μέτρο αφορά κατά κύριο λόγο μισθωτούς και ίσως κάποιους μεγαλοσυνταξιούχους (εάν υπάρχουν ακόμη τέτοιοι) ?

Ερώτημα  (2).  Μήπως αυτό αποτελεί μια ‘’επιστημονικά τεκμηριωμένη υποβοήθηση’’, (σπέκουλα την λέγαμε κάποτε), των αποφάσεων Λυκουρέντζου και Σαλμά, που αναμένονται για τις επιπλέον περικοπές στην Υγεία ?

Ερώτημα  (3).  Πως μπορεί να γίνει αυτό σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα, όταν προ ημερών ο Σαλμάς δήλωνε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει ποιοι πολίτες έχουν ή δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ?

Τέλως πάντων, επειδή το θέμα για εμάς, του απλούς πολίτες, δεν είναι να απευθύνουμε μόνο ερωτήματα αλλά να υποβάλλουμε και προτάσεις, ε ναι λοιπόν έχω πρόταση.  Προτείνω λοιπόν :

(1). Να ανατεθεί μια μελέτη στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας με στόχο την εξακρίβωση της πληρότητας του εθνικού μητρώου ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ και την υποβολή προτάσεων για την συμπλήρωση των αναγκαίων δεδομένων που λείπουν, ώστε να είναι εφικτή η On Line - Real Time διακρίβωση της ασφαλιστικής ικανότητας οποιουδήποτε έρχεται σε επαφή με οποιοδήποτε πάροχο υπηρεσιών υγείας. Η μελέτη, όσο και να κοστίσει,  προτείνεται να γίνει με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

(2). Να ανατεθεί μια μελέτη σε Επίσημο Τεχνολογικό Φορέα ή Ειδικό Λογαριασμό ΑΕΙ /ΤΕΙ τεχνολογικής κατεύθυνσης (έχω κάποιον τέτοιο στο μυαλό μου, αλλά δεν το αναφέρω για  να μη θεωρηθεί ότι μεροληπτώ), με σκοπό τη διακρίβωση, τους όρους και τις προϋποθέσεις, διασύνδεσης του μητρώου ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ με το TAXIS. Η μελέτη, όσο και να κοστίσει,  προτείνεται να γίνει με τη μέθοδο της αυτεπιστασίας, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

(3).  Να ανατεθεί από τη ΗΔΙΚΑ σε εξειδικευμένη εταιρία, η διακρίβωση των δυνατοτήτων εφαρμογής των αποτελεσμάτων των ως άνω μελετών (1) και (2), σε σχέση με τα αρχεία που τηρεί και συντηρεί αυτή. Το έργο προτείνεται να γίνει στο όριο των 60.000€, με τρεις προσφορές, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Στην συνέχεια, οι μελέτες (1) , (2) και (3) να υποβληθούν στα εξειδικευμένα στελέχη της task force της τρόικας, ώστε να σχεδιασθεί (αρχικά) το ανάλογο τεχνολογικό έργο και να δοθεί στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για τον τελικό σχεδιασμό και τη δρομολόγηση του. Αυτό, με τα διάφορα μπλιμπλίκια του,  το βλέπω έως και 25.000.000€ .  Ορίστε οι προτάσεις μου  .......

(Σ.Σ. (1).  Είδατε τεχνολογικά συντρόφια,  που είσαστε όλο γκρίνια και μιζέρια, πως από μια απλή δήλωση – παρότρυνση – συμβουλή κάποιου, μπορείς να δημιουργήσεις έργα για την αγορά ?. Μια απλή εφαρμογή αυτού που λένε οι οικονομολόγοι ‘’μόχλευση’’).

(Σ.Σ. (2).  Όσοι με ξέρουν, ίσως νομίζουν ότι κάνω πλάκα. Σας βεβαιώνω ότι δεν αστειεύομαι καθόλου. Εξ άλλου, αρκετοί από εμάς, έχουμε δει αρκετά παρεμφερή  σενάρια κατά το παρελθόν).

8 σχόλια:

  1. Θείε, δεν παίζεσαι !!! Το διαβάζω και έχω πέσει κάτω. Τι να πω, αποκαλύπτομαι. Σωστός σε όλα και για όλα. CYT.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έχει τάμα φαίνεται. Κάθε Σάββατο που δεν έχει τίποτα καλύτερο, ο δάσκαλος ''γράφει''. (Εσύ Van πρόσεχε τα δωδεκάποντα. Δεν έχουμε περιθώρια για πεσίματα τέτοια εποχή !).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι σε δωδεκάποντα κύριε. Σε σκαμπό είμαι, αν θες να μάθεις και δεν ''πέφτω'' εύκολα. Και επειδή είσαι άδικος, ο ''δάσκαλος'' δεν γράφει ΜΟΝΟ κάθε Σάββατο. (Πως την έχεις δει. Θέλεις να μας διαγράψει δηλαδή ?).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Van με παρεξήγησες. ''Γράφει'' είπα, όχι γράφει. Τα εισαγωγικά έχουν τη σημασία τους παιδί μου. Και ο δάσκαλος δεν φεύγει από εμάς, το ξέρω. Μας έχει αδυναμία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και όμως αυτό είναι μια πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι τέτοια έργα και νοοτροπίες μεγαλο-καθηγητάδων φτάσανε την Ελλαδίτσα μας εδώ που είναι...Άραγε θα ξυπνήσουν ποτέ οι Έλληνες.
    Υ.Γ. Τα έργα δε λέω στη βάση τους έχουν καλό σκεπτικό και μπορούν να οδηγήσουν σε κάτι καλό, αρκεί να μη γίνονται απλά για να γίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ σωστές προτάσεις. Ορίστε εαν θέλουν να κάνουν ένα σωστό και αναγκαίο έργο. Όχι που πάνε να ξαναφτιάξουν την συνταγογράφηση για τρίτη φορά και τα νοσοκομεία δεν ξέρω εγώ ποια !!!! Αν και προσωπικά εγω διαβλέπω στο κείμενο του P.H. και δόσεις ειρωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή