4 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΚΕ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κοινωνία, υφίσταται το ‘δόγμα του σοκ’’ στην χειρότερη του εκδοχή. Όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχουν κατηγορίες συμπολιτών μας, οι οποίοι επωμίζονται πολύ περισσότερο δυσανάλογα βάρη, σε σχέση το κοινωνικό έργο που παράγουν.

Έτσι το να διαμαρτύρονται οι πανεπιστημιακοί για περικοπές στις αποδοχές τους μοιάζει το λιγότερο οξύμωρο. Και μπορεί αυτό να μη ισχύει για το σύνολο τους, σίγουρα όμως ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία τους.

Τα τελευταία γεγονότα του Α.Π.Θ. ξαναέφεραν στην επικαιρότητα ένα ζήτημα το οποίο υπάρχει δεκαετίες τώρα, αλλά το πανεπιστημιακό κατεστημένο καταφέρνει και συγκαλύπτει επιμελώς. Την διεκδίκηση και κατασπατάληση πόρων των εκάστοτε κοινοτικών πλαισίων στήριξης. Ας θυμηθούμε διαχρονικά ‘’σκάνδαλα’’ που έχουν απασχολήσει εθνικές και κοινοτικές αρχές. Πολυτεχνείο, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Αθηνών κ.λ.π. κ.λ.π.  Και πόσα άραγε δεν έχουμε μάθει ?

Οι ακαδημαϊκοί μας δάσκαλοι έχουν βρει τον τρόπο να διασφαλίζουν επί πλέον, πολύ ικανοποιητικά εισοδήματα για αυτούς και τις στενές ομάδες συνεργατών τους, μέσω των περιβόητων Ειδικών Λογαριασμών Ερευνών.

Για την ιστορία δε, αυτή η κατηγορία είναι η μόνη που δεν πείραξε ο Αλογοσκούφης, όταν το 2007-2008, αποφάσισε να καταργήσει τους ειδικούς λογαριασμούς, από όλους τους φορείς του δημόσιου τομέα. Γιατί άραγε ?

Κανείς ποτέ δεν αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινοτικά ποσά που έχουν δαπανηθεί για έρευνες, μελέτες, εμπειρογνωμοσύνες, αυτεπιστασίες, τεχνικές υποστηρίξεις και λοιπές τέτοιες βαρύγδουπες λεκτικές εκφράσεις, σε σχέση με το πραγματικά παραγόμενο αποτέλεσμα. Κανείς.

Ορίστε λοιπόν η ευκαιρία για τη Κυβέρνηση. Αποκλείστε κύριοι την ανέξοδη πρόσβαση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στα κοινοτικά κονδύλια. Περιορίστε τους τον ανέξοδο διπλό, τριπλό και πολλαπλό μισθό. Μόνο όσοι θέλουν πραγματική έρευνα και μελέτη,  μόνο αυτοί να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κατ’ ευθείαν κονδύλια της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΚαι είναι πολύ απλό.  ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ τους ΕΛΚΕ.

Υ.Γ. Εαν κανείς (ένας βουλευτής, ας πούμε) έχει τη παραμικρή αμφιβολία, ας κάνει το κόπο να ρωτήσει τι ποσά έχει δώσει το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία πέντε, ας πούμε, χρόνια σε Σχολές, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και για ποιό λόγο. Μετά το συζητάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου