4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???

Τριπλοθεσίτης σύμβουλος πίσω από εταιρία που διεκδικεί έργο στο Υπουργείο όπου εργάζεται! Πολλά λέγονται τον τελευταίο καιρό για συμβούλους και παρατρεχάμενους που αναλαμβάνουν θέσεις και ροκανίζουν όπως μπορούν το δημόσιο χρήμα. Η περίπτωση όμως στην οποία αναφερόμαστε είναι άνω ποταμών.

Η ιστορία μας έχει πρωταγωνιστή έναν Λέκτορα της νομικής σχολής, ο οποίος, προς το παρόν, εισπράττει τρεις μισθούς από το Δημόσιο: έναν από το Πανεπιστήμιο, έναν ως ειδικός σύμβουλος κορυφαίου υπουργού που εμπλέκεται στην αναδιοργάνωση του κράτους και έναν τρίτο ως νομικός σύμβουλος του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος του κ. Σγουρού! Προφανώς ο νόμος για την απαγόρευση της πολυθεσίας έχει αρκετά παράθυρα, πρωτίστως για καθηγητές πανεπιστημίου. Σημειωτέον, μάλιστα, ότι ο υπουργός που τον προσέλαβε διατηρεί συγγενική σχέση μαζί του και συγκεκριμένα, όπως λέγεται στους διαδρόμους του πολύπαθου αυτού υπουργείου, είναι θείος του.

Ο εν λόγω κύριος, όμως, μάλλον είναι αχόρταγος, καθώς οι τρεις θέσεις στο Δημόσιο δεν του φτάνουν. Και δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα. Έτσι, όπως μας ενημέρωσαν, συμμετέχει επίσημα ως εξωτερικός συνεργάτες/εμπειρογνώμονας ιδιωτικής εταιρίας, η οποία διεκδικεί την ανάθεση έργου από το συγκεκριμένο Υπουργείο! Το όνομά του, δηλαδή, αναγράφεται στην πρόταση μεγάλης ιδιωτικής εταιρίας για το έργο «Μοντελοποίηση των διαδικασιών του Υπαλληλικού Κώδικα», ύψους 650.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ.

Δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει! Και ενώ όλοι στο Υπουργείο πριν ανοιχτούν καν οι προσφορές εικάζουν ότι γνωρίζουν ποια εταιρία θα πάρει τελικά το έργο και ποιος έχει τον μπάρμπα στην Κορώνη, ο συμπαθής θείος δεν έχει πάρει χαμπάρι για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες του άπληστου ανιψιού. Για τον λόγο αυτόν δεν αναφέρουμε προς το παρόν ονόματα και διευθύνσεις. Υποσχόμαστε όμως να επανέλθουμε, γιατί εκτός από το νόμιμο και το ηθικό υπάρχει το παράνομο και το ανήθικο…

Άρτεμις Παραδείσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου