3 Σεπτεμβρίου 2012

AND THE WINNER IS ???

Ο ''πόλεμος'' κατά της Σκοπούλη συνεχίζεται και σήμερα από πολλαπλές πλευρές, σε σημείο που να δημιουργείται μείζον πολιτικό πρόβλημα. Μετά τα χτεσινά, αλλά και σημερινά (σχεδόν πανομοιότυπα) δημοσιεύματα, η υφυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει :

«Ουδεμία σχέση υπάρχει ανάμεσα στην επιστημονική έρευνα του συζύγου μου Καθηγητή Χ. Μουτσόπουλου και της λήψης μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού του δυτικού Νείλου. Όποιος προσπαθεί να συσχετίσει τα άσχετα. είναι τουλάχιστον κακόπιστος και δόλιος.  

Η συγκεκριμένη ανάθεση είχε κατεπείγοντα χαρακτήρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία εντός του απαιτούμενου για την αποτελεσματικότητά της χρόνου και με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος. 

Καταγγέλλω κάθε προσπάθεια σπίλωσης του έργου μου που αποσπά την προσοχή μας από την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας».

Οι προσπάθειες να εξαναγκασθεί σε παραίτηση, είναι εμφανείς. Το ζητούμενο είναι τι λέει η ΔΗΜΑΡ για όλα αυτά, δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια την πλήττει ευθέως. Ο Κουβέλης, σίγουρα δεν θέλει ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος του να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας στο βωμό συμφερόντων εταιριών, προσώπων και καταστάσεων που επικρατούν στο υπουργείο υγείας, αλλά και δεν του αρέσει να αποτελεί το επίκεντρο ‘’οσμής σκανδάλου’’.

Εάν εξαναγκασθεί, μια σκέψη που υπάρχει είναι να ζητήσει με την σειρά του την απομάκρυνση του Μ. Σαλμά, έτσι ώστε να υπάρχει ’’εξισορροπητική τιμωρία’’ και στα δύο πολιτικά στελέχη τα οποία μετέφεραν προσωπικές αντιδικίες τους στο υπουργείο, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα σωρευμένα προβλήματα του. Το serial συνεχίζεται,  and the winner is  ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου