23 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΟΦ ....

Σε άρθρο του στην εφημερίδα ''ΑΥΓΗ'', στις 22/9/2012, ο έγκριτος δημοσιογράφος Βασίλης Βενιζέλος, αναφέρεται στην κατακύρωση ενός διαγωνισμού του ΕΟΦ στην ένωση εταιριών MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ και στην BI ENT O, ύψους 436.000€, κάνοντας αναφορά στις σχέσεις των μελών των δύο εταιριών,  με τον Γιάννη Στουρνάρα και την γνωστή οικογένεια Βαρβιτσιώτη.

Η εταιρία MIND WORKS SOLUTIONS ΕΠΕ κινείται εδώ και καιρό γύρω από το χώρο της υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, για το ΚΕΕΛΠΝΟ, κ.α., συμμετέχοντας κα υποστηρίζοντας μάλιστα το ‘’Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας.’’ Το συγκεκριμένο Forum έχει διοργανώσει από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρις σήμερα 5 συναντήσεις και έχει δρομολογήσει άλλη μια για τον Σεπτέμβριο του 2012, έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Άσχετα ποιοι μπορεί να είναι μέτοχοι, εργαζόμενοι ή μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας, αυτό που είναι γεγονός είναι ότι,  στις 13-06-2012 με το έγγραφο της  Α.Π. 7230, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, απορρίπτει και ΔΕΝ ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ έναν διαγωνισμό στην ως άνω εταιρία, λόγω του ότι η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού διαπίστωσε την ύπαρξη αμετάκλητης καταδικαστικής απόφασης, για αδίκημα σχετικό με την επαγγελματική διαγωγή.

«Απόφαση 125542/13.11.1984 ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ
ΑΘΗΝΩΝ (Ερήμην)
Αξιόποινες πράξεις: ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΑΕ
Κύρια Ποινή: ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙΣΑ»

Το ερώτημα που χρειάζεται απάντηση είναι εάν ο όρος αυτός υπήρχε στην διακήρυξη του έργου του ΕΟΦ και εάν ναι, πως ξεπεράσθηκε αυτό το κώλυμα.

Ο Γιάννης Τούντας οφείλει κάποιες εξηγήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου