30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ....

Είδα την πρωινή συνέντευξη του Σαλμά στη ΝΕΤ.  Καλή παρουσίαση,  δρομολογημένη στο γνωστό πλαίσιο αναφορών του για τον ΕΟΠΥΥ, μείωση φαρμακευτικών δαπανών, αναφορές για σχεδιασμούς που θα δούμε το επόμενο διάστημα, ‘’μπηχτές’’ για τη Σκοπούλη,  ‘’σεβασμό’’ για τον Αβραμόπουλο κ.λ.π. κ.λ.π.  Από όλο αυτό το πλαίσιο αναφορών, μου έμειναν όμως δύο απορίες.

(1).  Αφού η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση δουλεύει πλέον άψογα και ενισχύεται καθημερινά με νέες δυνατότητες (και σωστά κάνει), γιατί αφήνει και εξελίσσεται ο διαγωνισμός των 25+ 12, 5 =  37,5 εκατομμυρίων €, για να γίνει ένα ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ  ? Δεν έχουν κάτι άλλο να τα κάνουν αυτά τα χρήματα ?

(2).  Τα νοσοκομεία από τα 80 που προβλέπεται να μείνουν με το νόμο του Λοβέρδου (από 1/1/2013), θα μείνουν 50 ? Εδώ δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, γεγονός που φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων. Και στην περίπτωση αυτή, ρωτάω εγώ πάλι. Γιατί αφήνουν  και εξελίσσεται ο διαγωνισμός των 17 εκατομμύρια €+ άγνωστο ποσό επεκτάσεων, για να γίνει η πληροφοριακή υποστήριξη 30 νοσοκομείων ? Ποιών , αφου δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο τιυ Υγειονομικού Χάρτη Υγείας (!!!!!). Ξαναρωτάω, δεν έχουν κάτι άλλο να κάνουν ΚΑΙ ΜΕ αυτά τα χρήματα ?.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου