17 Σεπτεμβρίου 2012

OUTSOURCING Ή ΣΔΙΤ ?

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογράφου Αιμ. Νεγκή στον ‘’ΕΠΕΝΔΥΤΗ’’, το επιτελείο του Ανδρέα Λυκουρέντζου μελετά την σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, για την ανάθεση των εργαστηριακών εξετάσεων των κρατικών νοσοκομείων. Μια μορφή outsourcing δηλαδή, συγκεκριμένων εξετάσεων.

Από μια πρώτη άποψη, η σκέψη δεν χτυπάει άσχημα, εάν βέβαια δεν αποτελέσει πεδίο διαδικασιών επιλεκτικών αναθέσεων και συνολικής απαξίωσης του προσωπικού που απασχολείται σήμερα σε αυτό το τομέα.

Ίσως θα μπορούσε να εξετασθεί και η δυνατότητα ενός ‘’καθαρότερου ΣΔΙΤ’’, με τη διάθεση χώρου στις μονάδες υγείας από τη μεριά του Υπουργείου και την παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού + αναλωσίμων, από την πλευρά των υποψηφίων ιδιωτών. Το αναγκαίο προσωπικό λειτουργίας και υποστήριξης, θα μπορούσε να προέλθει και από τα δύο μέρη. Λύσεις πάντα υπάρχουν.

Παλαιότερα είχε υπάρξει ένα πρωτόλειο θεσμικό πλαίσιο για ‘’συνοδό εξοπλισμό’’ αντιδραστηρίων. Ίσως αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια βάση περαιτέρω μελέτης.  Μια απλή σκέψη κάνω…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου