10 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ


Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε πάλι ο φίλος μας ο Μάριος. Παρουσιάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμών βασισμένο σε εκτιμήσεις, δεν μπόρεσε να πείσει τους φαρμακοποιούς, ενώ αντίθετα ‘’ξεσήκωσε’’ τους φαρμακέμπορους και τους γιατρούς. Συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος πληρωμών των φαρμακοποιών, έχουμε :

(1). O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θεωρεί ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης,  υπό τους εξής όρους :
(a) Η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας δηλαδή βιομηχανία , φαρμακεμπόριο και φαρμακεία 
(b) Να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και  η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ". 
Γι αυτό και αποφασίσθηκε να συνεχισθούν οι κινητοποιήσεις τουλάχιστον έως το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του κλάδου. 

(2). Οι  φαρμακοποιοί της Αττικής δεν ικανοποιούνται καθόλου και συνεχίζουν κανονικά την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. 

(3). Ο ΣΦΕΕ και η ΠΕΦ απέστειλαν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας, αναφέροντας την απογοήτευση τους για το ότι. για άλλη μία φορά οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο εξόφλησης, καίτοι αποτελούν μακράν τον μεγαλύτερο πιστωτή του Οργανισμού.

(4). Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με ανακοίνωση για την επιλεκτική πληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ μόνο προς τους φαρμακοποιούς, καταδικάζει αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμα για γιατρούς, κλινικές, κ.λπ. Ο ΙΣΑ μάλιστα ενόψει της κατάστασης που διαμορφώνεται ζητά τη δημιουργία Διαρκούς Επιτροπής Διαχειριστικού Ελέγχου του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ελέγχεται η διαχείριση των πόρων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου