7 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΝ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ .... !

Άμεσα καταργούνται οι οργανικές θέσεις τις οποίες κατέχουν «οι διοικητικοί υπάλληλοι με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια, υπό τον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας».

Από τη ρύθμιση αυτή, όπως αναφέρεται το νομοσχέδιο του κ. Μανιτάκη, εξαιρούνται «οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εξαίρεση δεν αφορά νοσηλευτικό αλλά διοικητικό προσωπικό, καθώς και το προσωπικό, όπως διεβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μετρρύθμισης, που υπηρετεί κατά κύριο λόγο στα μουσεία και στις εφορίες αρχαιοτήτων.

Η εξήγηση πάντως που δίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επιλεκτική επιλογή των φορέων των οποίων θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις είναι ότι οι φορείς που εξαιρούνται έχει διαπιστωθεί ότι έχουν αυξημένες ανάγκες. «Τι θέλετε να μείνουν αφύλακτα τα μουσεία;», επισήμαναν χαρακτηριστικά.
Πηγή : http://press-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου