18 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ''ΔΕΙΧΝΟΥΝ'' ΣΥΡΙΖΑ !!

Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που θα υπογραφούν τις επόμενες ώρες, σηματοδοτούν την έναρξη ουσιαστικών πλέον πολιτικών εξελίξεων. Τα επιπλέον αντιλαϊκά και δυσβάσταχτα μέτρα που θα επιφέρουν αυτές, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα προκαλέσουν σεισμικές καταρρεύσεις στην σημερινή κυβερνητική (εσωτερική) τρόικα, η οποία δεν θα αντέξει. Και σε αυτό προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, το διάστημα αυτό δεν θα ξεπεράσει τον ερχόμενο Μάρτιο, για αυτό προσαρμόζει ανάλογα τους στρατηγικούς σχεδιασμούς και τις πολιτικές του. Αυτό εξ άλλου δείχνουν και όλες οι κινήσεις του, κατά  το τελευταίο διάστημα.

Παρεμβάσεις στην Βουλή και στην Κοινωνία (άσχετα με τα όποια ‘’φάλτσα’’ στελεχών του), χτίσιμο ηγετικού προφίλ και εμφανίσεις του Τσίπρα σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, προσοχή χειρισμών σε προτεινόμενες συνεργασίες στελεχών που εγκαταλείπουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, προσεκτική αντιμετώπιση των επιθέσεων που (του) εξαπολύει ο Περισσός, χαμηλοί τόνοι στις διαδικασίες μετατροπής του σε ενιαίο κόμμα, και πολλά άλλα, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται.

Σε όλα αυτά βέβαια βοηθιέται και από τα προβλήματα  που υπάρχουν και αυξάνονται σε καθημερινή βάση, στη ΔΗΜΑΡ και στο ΠΑΣΟΚ. Και με μία (εγκλωβισμένη) Ν.Δ. η οποία προσπαθεί (ασυντόνιστα) να ασκήσει κυβερνητική πολιτική, υπό την πίεση της τρόικα και υπό την εξάρτηση των εσωτερικών εταίρων της, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Το τι θα γίνει πλέον είναι κυριολεκτικά άγνωστο. Δεν υπάρχει και δεν διαφαίνεται καμία  ένδειξη που πάει, ή, θα πάει το (ελληνικό) καράβι.  Άγνωστη πορεία, άγνωστος προορισμός, άγνωστος καπετάνιος. Και το χειρότερο, με ένα φοβισμένο και απρόβλεπτο πλήρωμα (όλοι εμείς) που δεν εντυπωσιάζεται πλέον από το όραμα της προσέγγισης σε ένα ασφαλές λιμάνι. Το ψάρι έπαψε να τσιμπάει πλέον και μεταλλάσσεται επικίνδυνα σε πιράνχας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου