12 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ....

Καλημέρα σύντροφοι, συναγωνιστές, συνάδελφοι, αδέλφια (διαλέξτε όποιο σας ταιριάζει). Ψηφίστηκε και αυτός ο προυπολογισμός και τώρα βουρ όλοι μαζί για σουλούπωμα και ανάπτυξη, όπως είπε και ο Αντώνης Σαμαράς.  Είναι όμως έτσι τα πράγματα ?

Η χθεσινή διαγραφή του βουλευτή Λευκάδας της Ν.Δ. Σολδάτου, σε συνδυασμό με την αποχώρηση του Μίμη Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ, έχει διαμορφώσει ένα εντελώς νέο πολιτικό σκηνικό.

Ο βασικός κορμός της Κυβέρνησης, Ν.Δ. και  ΠΑΣΟΚ, μετράνε πλέον (και για την ώρα) 151 βουλευτές. Η ΔΗΜΑΡ έδειξε ότι στηρίζει μόνο τις light πολιτικές επιλογές και δεν την υπολογίζουν για τα κρίσιμα που έρχονται. Και τώρα, τι κάνουμε ? 

Ο Σαμαράς θα προχωρήσει σε δυναμικό ανασχηματισμό και θα βάλει περισσότερους υπουργούς από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ για να τους ''δέσει'' και να μπορεί να κινείται πιο άνετα. Και σίγουρα ο Βενιζέλος θα το επιδιώξει, προκειμένου να δείξει στους (όποιους) δικούς του ότι εξακολουθεί να είναι ΄΄παίκτης΄΄ , αλλά και να μπορέσει να ''μαντρώσει'' κάποιους από αυτούς που ετοιμάζονται να του την κάνουν.

Ο κυρ-Φώτης, θα είναι πιο προσεκτικός. Έχει ήδη τοποθετηθεί για το που θα συμφωνεί και για το που θα διαφοροποιείται και δεν μπορεί να κάνει πλέον εύκολα κωλοτούμπες.

Και απομένει η αντίδραση μερίδας Νεοδημοκρατών βουλευτών, οι οποίοι δεν μπορούν να δεχθούν εύκολα ότι είναι και δαρμένοι (από τους ψηφοφόρους τους) και στην απέξω. Εκτός του ότι δεν μπορούν να δεχθούν εύκολα ότι πρέπει να προστρέχουν σε υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, για να κάνουν τις δουλίτσες τους.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το σκηνικό αυτό θα είχε μεγάλη πλάκα. Τώρα όμως, με την εφαρμογή των μέτρων και τις αναμενόμενες κοινωνικές εκρήξεις, αυτό σηματοδοτεί ένα σκηνικό τρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου