11 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

Με προχτεσινό δελτίο τύπου ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ενημέρωσε για την απόφαση του να χρηματοδοτήσει την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σε μονάδες υγείας και πολύ καλά έκανε.

Μέσα σε όλα αυτά όμως, διαβάσαμε και το έργο ‘’Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας δικαιούχος και φορέας διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση υποδομών τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ)» ύψους 598.800 €’’  και ήταν αυτό που μας δημιούργησε  την απορία.

Αφού είναι σε εξέλιξη το περιβόητο έργο του ''Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος για την Υποστήριξη των Επιχειρησιακών Λειτουργιών Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ'', προϋπολογισμού 17.250.000€,  (για το οποίο μάλιστα υπάρχει και έντονη ‘’κινητικότητα’’), ποιά είναι η χρησιμότητα αυτού του νέου έργου. Εξακόσια χιλιάρικα είναι αυτά,  δεν μπορούν να πιάσουν τόπο αλλού ?.

Και μάλιστα, όταν εδώ και καιρό κόσμος και κοσμάκης κόπτεται για την ομογενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των νοσοκομείων, γιατί πάμε σε νοσοκομεία τριών ταχυτήτων ?  Απαίτηση των τροικανών και αυτό ?

Και για να μην είμαι άδικος. Τα ξέρει άραγε αυτά ο Λυκουρέντζος, ή απλώς υπογράφει εντάξεις έργων, χωρίς να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει ?  

Εμείς, απλώς ερώτηση κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου