6 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ....


(1). Στο κεφάλαιο για την διακυβέρνηση, και αφού αναφέρει ότι "οι υπηρεσίες των νοσοκομείων θα πρέπει να ελέγχονται απευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω προϋπολογισμού με βάση την κοστολόγηση της διαδικασίας (και το κόστος της μισθοδοσίας θα πρέπει τουλάχιστον να αναφέρεται) της ΚΕΝ – DRG''s", συνεχίζει ως εξής: "Ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει ότι ο αριθμός των γιατρών θα μειωθεί κατά 10% μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2012, και κατά 10% το 2013. (à Αυτό  σημαίνει  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑΤΡΩΝ.)

(2). Στο  νομοσχέδιο  προβλέπεται ότι ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλλει υπέρ του ΕΟΠΥΥ 1 ευρώ για κάθε συνταγή που εκτελείται .Ενώ  για   να κάνει εισαγωγή σε Δημόσιο νοσοκομείο θα πρέπει να πληρώνει εισιτήριο  25 ευρώ.

(3). Διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών αναφέρεται ότι μερίδιο των συνταγών με εμπορική ονομασία δε μ̟πορεί να υ̟περβαίνει το 15% της συνολικής αξίας της συνταγής του θεράποντα ιατρού, δηλαδή το 85% της αγωγής που χορηγεί ο θεράπων ιατρός στον ασθενή του θα μπορεί να είναι ανταλλάξιμο από τον οποιονδήποτε φαρμακοποιό εκτελέσει τη συνταγή, χωρίς να έχει στην επιλογή φαρμάκου ο θεράπων ιατρός καμία συμμετοχή.  Δηλαδή το 85% της θεραπευτικής αγωγής δε θα το επιλέγει ο θεράπων ιατρός.

( Σ.Σ. Σε σημερινή συνάντηση του με τα προεδρεία Ιατρικών Συλλόγων, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε στους εκπροσώπους των γιατρών ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο ίδιος προσωπικά διαφωνούν με την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας (???) , η νομοθέτηση της οποίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην περίεργη, όπως την χαρακτήρισε ο Μάριος Σαλμάς, σχετική επιμονή της τρόικας  (???). Ωραίος Υπουργός ο Μάριος, ειλικρινέστατος και για αυτό του λέω ΜΠΡΑΒΟ. Ο μόνος που παραδέχεται ότι νομοθετεί αναγκαστικά, δια επιβολής από την τρόικα !!! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου