19 Νοεμβρίου 2012

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ?

Στην πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε νύχτα Κυριακής (!!!), προβλέπεται ότι στα υπουργεία που δεν επιτυγχάνουν τους οικονομικούς τους στόχους εγκαθίσταται αυτόματα Επίτροπος, ο οποίος αναλαμβάνει και τον έλεγχο της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου αναφέρεται ότι θα υπάρχει ρήτρα αυτόματης επιβολής μέτρων, σε περίπτωση αστοχιών του προγράμματος και όταν δεν εκπληρώνονται οι στόχοι που προβλέπονται από την ψήφιση των πρόσφατων μέτρων.

Στις ρήτρες αυτές περιλαμβάνεται η τοποθέτηση Έλληνα (?)  επιτρόπου στο υπουργείο, το οποίο δεν έχει εκπληρώσει τους στόχους του για δύο συνεχόμενα τρίμηνα και υπάρξει απώλεια στόχου και υπέρβαση κατά 10 %.


Λόγω της πολυπλοκότητας των μέτρων και της συνεχούς αναπροσαρμογής τους, το υπουργείο Υγείας είναι από τα πρώτα που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα, για να υποδεχθεί σύντομα επίτροπο.

Να δω τώρα ποιός θα θέλει να παραμείνει σε θέση πολιτικής ευθύνης του υπουργείου, ''υπό επιτροπεία''.  Άν και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, μάλλον θα βρεθούν αρκετοί να το παίξουν ''σωτήρες της υγείας μας ...''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου