8 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ....

Μα είναι δυνατόν; Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας και ο Σαμαράς τον διόρισε σε τόσο νευραλγικό πόστο έχοντας στην πλάτη του μια τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση; Ο λόγος για τον νυν γενικό Πελοπίδα Καλλίρη: Διαβάστε:

"Καταδικάστηκαν τρεις πρώην διοικητές του ΟΔΙΕ γιατί στέρησαν από τους συμβασιούχους το δικαίωμα μονιμοποίησής τους

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων έκρινε χθες ενόχους τρεις πρώην διοικητές του ΟΔΙΕ (Πελοπίδα Καλλίρη, Κωνσταντίνο Κώστογλου και Νικόλαο Ρουμνάκη) διότι κατά την θητεία τους στον οργανισμό απέρριψαν τις αιτήσεις των συμβασιούχων για μονιμοποίηση και δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο ΑΣΕΠ ως όφειλαν.
Πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί οι δύο πρώτοι ενώ ο τρίτος είχε αθωωθεί.

Χθες το δικαστήριο έκρινε ενόχους και τους τρεις και επέβαλλε ποινές φυλάκισης με αναστολή 8 μήνες για τους δύο πρώτους και 7 μήνες για τον τρίτο (οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα αναίρεσης στον Αρειο Πάγο).

Οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει στις δικαστικές αρχές διότι είχαν κάνει αιτήσεις από το 2004 και ζητούσαν μονιμοποίηση επικαλούμενοι το προεδρικό διάταγμα «Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004) το οποίο προέβλεπε ότι έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης όσοι συμπληρώνουν δεκαοκτάμηνο απασχόλησης χωρίς τρίμηνη διακοπή.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΔΙΕ απέρριψε τότε τις αιτήσεις τους. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στο ΑΣΕΠ, το οποίο είχε διαφορετική γνώμη. Θεώρησε ότι η κρίση των διοικούντων τον ΟΔΙΕ δεν ήταν σωστή και ότι το διοικητικό συμβούλιο έπρεπε να επανέλθει και να προβεί σε νέα αιτιολογημένη κρίση ανά εργαζόμενο.

Οι τότε διοικητές του ΟΔΙΕ αδράνησαν, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ να παραγγείλει επιθεώρηση-προανάκριση. Διαπιστώθηκε ότι οι διοικητές του ΟΔΙΕ δεν έστελναν ως όφειλαν τις αιτήσεις των συμβασιούχων στο ΑΣΕΠ για να αποφανθεί εάν όντως δικαιούνται ή όχι να υπαχθούν στις διατάξεις του σχετικού προεδρικού διατάγματος και να καταστούν οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου.

Η απόφαση αποτελεί ηθική δικαίωση για τους συμβασιούχους, οι οποίοι δικαιώνονται μετά από οκτώ χρόνια. Αποτελεί και μάθημα για τους διορισμένους διοικητές, οι οποίοι εκτός από κομματικά δικαιώματα και υψηλούς μισθούς έχουν και ευθύνες απέναντι στο προσωπικό.

Οι συμβασιούχοι του ΟΔΙΕ εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο από τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη. Συνήγοροι των κατηγορουμένων ήταν οι Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και Θεόδ. Γουνελάς.

Κύριε Καλλίρη, τις τελευταίες μέρες εκτός από φίλος στο περιβάλλον του πρώην αφεντικού της Energa, Στέφανου Σιαφάκα, σας βρίσκουμε και σε άλλο δημοσίευμα. Να χρεώνεστε μια καταδικαστική απόφαση και ειδικά σε ένα θέμα που φέρεται να στερεί το δικαίωμα στην εργασία νέων ανθρώπων. Τι συμβαίνει κύριε Καλλίρη; Θα μας πείτε;

Πηγή : www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου