3 Νοεμβρίου 2012

ΖΕΙΝ (για κάποιους), ΕΠΙΖΕΙΝ (για τους περισσότερους), ΕΥ ΖΕΙΝ (για λίγους).

Σκανδαλώδης είναι η επιλεκτική αντιμετώπιση των δαπανών για τις αμοιβές των βουλευτών και άλλων δραστηριοτήτων της Βουλής από τον Προϋπολογισμό, ο οποίος έχει κατατεθεί για ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Την ώρα που οι τροϊκανοί επιμένουν, όχι μόνο στις περικοπές αλλά και στις εκτός Δημοσιονομικού Πλαισίου αλλαγές στην αγορά εργασίας, οι αμοιβές των βουλευτών, τα οικογενειακά τους επιδόματα και τα έξοδα κίνησής του παραμένουν άθικτα, ενώ αυξάνεται σε σχέση με το 2011 η κρατική επιχορήγηση στο λεγόμενο Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία από 1 εκατ. ευρώ που ήταν σε 2.570.000 ευρώ, αύξηση της τάξης του 150%.

Ο Προϋπολογισμός του Ιδρύματος σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» παραμένει απόρρητος και δεν δημοσιοποιείται.

Την ίδια ώρα, μειωμένος σε σχέση με πέρυσι είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής που κατατέθηκε, ωστόσο η μείωση προέρχεται από τις περικοπές που υφίστανται οι υπάλληλοι, ενώ στον αντίποδα οι βουλευτές αποφάσισαν να διατηρήσουν σχεδόν ανέπαφο το εισόδημα τους.

Την ώρα που σχεδιάζεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με την τρόικα η κατάργηση σχεδόν όλων των επιδομάτων, οι βουλευτές διατηρούν αμείωτα το επίδομα γραφείου, τα έξοδα κίνησης, και την οικογενειακή παροχή τους.

Πηγή : www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου