9 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ Ο ΣΦΥΡΟΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΔΙΚΑ

Την αποχώρηση του από την θέση του Διευθύνοντος Συμβολυλου της "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης" (ΗΔΙΚΑ), κοινοποίησε με επιστολή του την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, ο κ. Βλάσης Σφυρόερας.  Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

« Η υλοποίηση του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ένα έργο τεράστιας σημασίας για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, συμβάλει στην εξοικονόμηση 30.000.000 ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εφαρμογή που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό δημόσιο τομέα, και καλύπτει το 92% περίπου των συνταγών που εκτελούνται μηνιαία στην χώρας μας ( οι εκτελεσμένες ηλεκτρονικές συνταγές υπερβαίνουν μηνιαίως τα 5 εκατ.) το 100% των φαρμακείων και το 90% των ιατρών με δικαίωμα συνταγογράφησης.


Αναπτύχθηκε σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο απ΄ όπου δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των συνταγών σε πραγματικό χρόνο και άντλησης πληροφοριών και σύστημα Επιχειρησιακής Ευφυΐας από το όποιο προσφέρεται η δυνατότητα άντλησης στατιστικών στοιχείων. Για πρώτη φορά στη χώρα εξάγονται στατιστικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στο χώρο της υγείας».    

(Σ.Σ. Για να δούμε ο νέος Διευθύνων, Χάλαρης, τι δρόμο θα ακολουθήσει. Εδώ είμαστε να τα πούμε .....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου