22 Νοεμβρίου 2012

Ο ''ΦΙΛΟΣ'' ΜΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ .....

Καιρό είχα να διαβάσω δημοσίευση, παρέμβαση, καταγγελία ή κάτι τις τέλος πάντων, από τον ‘’φίλο’’ μου  πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Νίκο Πολύζο.

Έτσι, χάρηκα ιδιαίτερα όταν σήμερα διάβασα στο ‘’ΕΘΝΟΣ’’ άρθρο του με τίτλο Τριγμοί στην Υγεία. Ο  Νίκος λοιπόν, με την ιδιότητα του αναπληρωτή καθηγητή πλέον, στο άρθρο του κάνει τρεις σημαντικές παρατηρήσεις που λόγω του ακαδημαϊκού τους ύφους δεν πολυκατάλαβα.  Δεν με πείραξε όμως αυτό, διότι το έχω εμπεδώσει καιρό τώρα. Όσο πιο πολύ δεν  καταλαβαίνεις αυτά που λένε οι ακαδημαϊκοί, τόσο πιο πολύ επιστημονικό βάρος έχουν. Έτσι είναι ο κανόνας σε αυτή την κατηγορία των συνανθρώπων μας.

Για να μη πολυλογώ όμως,  έμεινα στην τρίτη του παρατήρηση, η οποία αφορά ένα ερώτημα του  ‘’… Που πήγαν 20 δις ευρώ (για την υγεία) κατά το διάστημα 2005 – 2009… ’’. Τώρα γιατί επικέντρωσε την απορία του σε αυτό το χρονικό διάστημα και όχι λίγο μπρος – λίγο πίσω,  σίγουρα θα υπάρχουν λόγοι που αυτός θα ξέρει καλύτερα.

Θα χαιρόμουνα όμως ιδιαίτερα εάν έβλεπα μια εργασία ή μελέτη του που να δίνει απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα. Σίγουρα μπορεί.

Γενικός Γραμματέας έχει διατελέσει, μέλος επιστημονικών ομάδων έχει υπάρξει (‘’Φαρμακοοικονομία’’), στοιχεία έχει συλλέξει (‘’Esynet’’) και άλλα πολλά, γεγονός που του δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσπάθεια καθορισμού του ‘’…ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι που τα έφαγαν …’’.

Αυτό σίγουρα θα αξίζει.  Ίσως περισσότερο από μια εργασία ή μελέτη π.χ. για την εφαρμογή ενός συστήματος αποζημίωσης δημόσιων και ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που συμβάλλονται με τον ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου