22 Νοεμβρίου 2012

ΕΟΠΥΥ : ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣ !!!

Πως είναι δυνατόν να μη γνωρίζει μια διοίκηση πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει για τον οργανισμό που διοικεί; Κι όμως στην Ελλάδα του μνημονίου και των περικοπών όλα είναι δυνατά. Διαβάστε πως ο ΕΟΠΥΥ έχασε μέσα από τα...χέρια του κοντά στα 3 δις ευρώ μέσα σε λιγότερο από ένα 6μηνο.

Η αποκάλυψη ανήκει όχι σε κάποιον άγνωστο με το σύστημα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά στον ίδιο τον τέως αντιπρόεδρο του Οργανισμού επίκ. καθηγητή πολιτικής της  Υγείας Κυριάκο Σουλιώτη. 

Ο κ.Σουλιώτης μιλώντας σε επιστημονική συνάντηση για τα οικονομικά της Υγείας και του ΕΟΠΥΥ, επεσήμανε ότι μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες... “εξαφανίστηκαν” από τον προϋπολογισμό του φορέα κοντά στα 3 δις ευρώ. 

Και αυτό διότι αρχικά τον Νοέμβριο του 2011, η διοίκηση του φορέα γνώριζε ότι είχε να ξοδέψει 7,8 δις ευρώ για τις ανάγκες των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Μόλις όμως δύο μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2012, αποκαλύπτεται ότι τα 7,8 δις απλά ...δεν υπάρχουν. Τα χρήματα περιορίσθηκαν στα 5,8 δις ευρώ γεγονός που σήμαινε και την ελαχιστοποίηση της κάλυψης για τους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους. 

Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν καθώς μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμη και το 5,8 δις έγινε...4,6 δις όσα τελικά υπήρχαν για να ξοδευτούν στον ΕΟΠΥΥ. 

Τι έγινε τελικά; Η άγνοια των αριθμών της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί φυσικά στην απόλυτη εξάντληση τους Έλληνες ασθενείς που καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς πρέπει πλέον τα περισσότερα να τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Και όπως ορθά παραδέχτηκε και ο υπουργός Οικονομικών, αυτά δεν είναι τίποτε: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Πηγή : Δήμητρα Ευθυμιάδου στο  http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου