28 Νοεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ''ΕΡΜΗΣ'' ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ?

Την εισήγησή του σχετικά με την πρόταση του «Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά», παρουσίασε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Στα πολλά και διάφορα που είπε ο κος Βολουδάκης ανέφερε και τα εξής :

«Σχεδιάζουμε έργο με το οποίο θα παρέχονται σχεδόν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και διαδικτυακά στον πολίτη,  σταδιακά έως το 2015, εντός του κατάλληλου πλαισίου. Η προκήρυξη του έργου προγραμματίζεται εντός του έτους, ενώ προβλέπεται  χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. από το Ε.Π. Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Και το ερώτημα μας. Έχει ενημερωθεί για την διαδικτυακή πύλη ''ΕΡΜΗΣ'' (http://www.ermis.gov.gr/portal/page/portal/ermis/) και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για αυτήν ?

Για βοήθεια του, αντιγράφουμε από τη διαδικτυακή Πύλη:

«Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης ermis αποτελεί την ενιαία Κυβερνητική Διαδικτυακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης για την πληροφόρηση πολιτών και επιχειρήσεων και την ασφαλή διεκπεραίωση υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο ermis αποσκοπεί, μέσα από ένα σύνολο δράσεων, στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τον πολίτη.

Η Κυβερνητική Πύλη παρέχει από ένα κεντρικό σημείο ολοκληρωμένη ενημέρωση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με όλες τις συναλλαγές τους με την Δημόσια Διοίκηση (φυσικές ή ηλεκτρονικές), καθώς και επιλεγμένες υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών μέσω των οποίων οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά πλέον να εξυπηρετηθούν από την Δημόσια Διοίκηση.»

Άρα, τι χρειάζεται ένα νέο παρόμοιο έργο και δεν υποστηρίζεται  το  υπάρχον  ??  Τι παραπάνω θα προσφέρει η νέα πύλη (των 15.0 εκ.€) που θα σχεδιασθεί ??

Θα εκτιμήσουμε τις όποιες απαντήσεις (τυχόν) δοθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου