23 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις Σαμαρά, μετά το ναυάγιο στις Βρυξέλλες για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, θα υπάρξει και νέα Σύνοδος Κορυφής στις αρχές του 2013 όπου θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα και όχι στη Σύνοδο Κορυφής τον Δεκέμβριο όπου θα συζητηθεί η τραπεζική ένωση.

Σχετικά με τα κοινοτικά κονδύλια, ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως η πρόταση είναι να δοθούν στην Ελλάδα περί τα 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, κάτι που δεν ευχαριστεί την ελληνική πλευρά, καθώς πρόκειται για μείωση άνω του 40% σε σχέση με τα κονδύλια που έλαβε η χώρα την προηγούμενη 7ετία.

Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή η μείωση οφείλεται σε τρεις λόγος:

- Συνολικά μειώνεται το ποσό που δίνει η Ευρώπη για τα κονδύλια συνοχής
- Αυξάνονται τα μέλη της Ε.Ε. που διεκδικούν μερίδιο και κυρίως οι νέες χώρες σε βάρος των παλαιότερων
- Η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με τα οικονομικά στοιχεία από το 2007 έως το 2009, πριν δηλαδή την κρίση.

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ουσιαστικά πως οι ευρωπαίοι μας δίνουν μειωμένα κονδύλια γιατί θεωρούν πως τα οικονομικά των Ελλήνων έχουν μείνει ανέπαφα από το 2009, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει, καθώς από τότε μέχρι σήμερα, τα οικονομικά των ελληνικών νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά 30%.


Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με τη νέα πρόταση του κ. Ρομπάι από τα 11,2 δισεκατομμύρια ευρώ υπάρχει η πρόβλεψη να αυξηθούν κατά 20%, αλλά όπως τόνισε αυτό είναι μία πρόταση και τίποτα τελεσίδικο ακόμα.

(Σ.Σ. Κρύος ιδρώτας έχει πιάσει ήδη εταιρίες συμβούλων, καθηγητές ΑΕΙ - ΤΕΙ, συμβούλους επιχειρήσεων, περιφερόμενους σε διαχειριστικές αρχές, λομπίστες, καφεδιάριδες της Βαλαωρίτου και αρκετούς άλλους. Ωχ, ωχ, ωχ, προβλέπω δράματα και αλλαγή προσνατολισμών & σχεδίων ....)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου