25 Αυγούστου 2012

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ...

Ανοίγω πρωί – πρωί τα ‘’Νέα - Προκηρύξεις’’ και (νομίζω ότι...) πέφτω σε λαβράκι. Νέος διαγωνισμός από την ΗΔΙΚΑ με θέμα την ‘’Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας επιλεγμένων Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων’’, προϋπολογισμού 2.150.000€.

Εδώ είμαστε σκέφθηκα, με τέτοιο προϋπολογισμό σίγουρα έχει μέσα και πολλά δικά μου κομμάτια και όλο κάποιος από τους γνωστούς θα κατέβει. Και αποφασίζω να δω αναλυτικά το πλαίσιο, τους όρους και λοιπά ντεσού του έργου. Παραδοτέα από εδώ, παραδοτέα από εκεί, τίποτα για μένα.  Πέντε παραδοτέα αρμοδιότητας, κατά κύριο λόγο, νομικών και δικηγόρων και εν μέρει συμβούλων γενικής χρήσεως.

Ολίγον απογοητευμένος που δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον για μένα, αλλά και απορημένος για το ύψος του σε σχέση με τη φύση του έργου, διάβασα όλα τα τεύχη της προκήρυξης, πιο πολύ από περιέργεια. Έμεινα λίγο στους ενδεικτικούς όγκους προεδρικών διαταγμάτων, νόμων, αποφάσεων, εγκυκλίων, καταστατικών κ.λ.π. που αναμένονται να ‘’ξεσκονισθούν’’ στα πλαίσια του έργου και δεν άντεξα. Κάθησα  να γράψω αυτή την ανάρτηση.

Δεν ξέρω ποιος και με τι κριτήρια έκανε την κοστολόγηση του έργου, αλλά όσοι γνωρίζουν από ανάλογα έργα και κοστολογήσεις, ας κάνει το κόπο να κατεβάσει και να διαβάσει την προκήρυξη του διαγωνισμού από το site της ΗΔΙΚΑ.  

Εγώ είδα τα εξής χοντρικά στοιχεία. 2.000 περίπου νομικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, καταστατικά κ.λ.π, να επεξεργασθούν εντός 18 μηνών, με ένα budget 2.150.000€, σημαίνει να δουλεύουν 40 νομικοί – δικηγόροι και λοιποί εμπλεκόμενοι, για 18 μήνες με 3.000€ ο καθένας το μήνα !!!!

Βρε παιδιά της (τέως)  ‘’Διοικητικής Μεταρρύθμισης’’ (που το εντάξατε), με αυτό το ποσό αγοράζεις το καλύτερο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας, full εξοπλισμένο, με όλους τους νομικούς αστέρες inclusive και εγγυημένο αποτέλεσμα. 

Και θα το ξαναγράψω μήπως και σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτή τη Χώρα. 

Εντάξει κύριοι του Υπουργείου Εργασίας, το έργο δεν το προκαλέσατε εσείς αλλά το βρήκατε από τους ''προηγούμενους''. Και κατά τα γνωστά το Κράτος έχει συνέχεια. Μην σας διαφεύγει όμως ότι πρέπει να έχει και συνέπεια με στόχους, πόρους και αποτελέσματα.  Και ειδικά αυτή την ώρα που ετοιμάζεστε να ‘’καρατομήσετε’’ και άλλο μισθούς, συντάξεις, επικουρικά, επιδόματα και ο θεός ξέρει τι άλλο ακόμη, σας περισσεύουν 2.150.000€ αυτή την εποχή, για ένα τέτοιο έργο ?  Όποια και εάν είναι η σημασία του, αυτό αποτελεί τη προτεραιότητα σας ? Η ανεργία , η αδυναμία λειτουργίας παιδικών σταθμών, τα καθημερινά λουκέτα επιχειρήσεων, δεν είναι ?

Και μη μου πείτε πάλι το γνωστό ότι είναι χρήματα από το ΕΣΠΑ, κ.λ.π., κ.λ.π., κ.λ.π. Δεν παίζει άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου