31 Αυγούστου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΙΛΩΝ ....

Στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου τόσο για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση και την ανάγκη της αντιμετώπισης των πιεστικών αναγκών που υπάρχουν στο χώρο της υγείας, συμφώνησαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λυκουρέντζος, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Υγείας.
Σε δηλώσεις τους που ακολούθησαν τη συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα στους πολίτες ότι «ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής και θα γίνει όλη η προσπάθεια που απαιτείται προς την κατεύθυνση αυτή».
Από την πλευρά του, ο κ. Λυκουρέντζος, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την «τιμητική» του επίσκεψη στο υπουργείο και κυρίως για την «ηθική και πολιτική του συμπαράσταση στο δύσκολο έργο που επιτελούμε», τόνισε ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή».
Υπογράμμισε δε ότι τα λειτουργικά προβλήματα αφορούν περισσότερο τον πολίτη. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι είναι γνωστά τα «αγκάθια» στη λειτουργία των νοσοκομείων, του ΕΟΠΠΥ, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη σχέση με τους φαρμακοποιούς, για να τονίσει ότι «θα ληφθούν πρωτοβουλίες, θα γίνουν κινήσεις που πρέπει ώστε να λειτουργεί το σύστημα κανονικά».
Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν μηχανισμοί που αναπληρώνουν το κενό αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν μονίμως, υπογράμμισε ότι «θα δοθούν λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα», και προανήγγειλε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει και στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς που τη στηρίζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική, ξεκινώντας από το φάρμακο και φτάνοντας μέχρι τον νέο υγειονομικό χάρτη.

(Σ.Σ. Οι έντονες επισημάνσεις στο κείμενο είναι δικές μας.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου