31 Αυγούστου 2012

ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ

(1). εθνικό σχέδιο για τη δημοσιονομική προσαρμογή του υπουργείου, τη διοικητική του μεταρρύθμιση  =  Περικοπές στα κονδύλια για την υγεία και μείωση προσωπικού αποτυπωμένες σε νόμους, διατάγματα και αποφάσεις.

(2). <<ξέρουμε τι γίνεται στην καθημερινότητα στο χώρο της υγείας, δεν θέλουμε να ταλαιπωρείται αλλά να νιώθει ασφαλής και αξιοπρεπής>> = Έχουμε καλή πληροφόρηση για τα όσα καταφέραμε και προσευχόμαστε μαζί σας να πάνε όλα καλά.

(3). Για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη η θέση να έχει άμεση και άνετη πρόσβαση ο πολίτης στις υπηρεσίες υγείας, να διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο που σήμερα παρέχονται και να μη λείψει το φάρμακο από τον ασθενή». = Δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να το διερμηνεύσουμε, δεδομένου δεν βγάζουμε νόημα. Υπερβαίνει τη νοημοσύνη μας.

(4). Υπογράμμισε δε ότι τα λειτουργικά προβλήματα αφορούν περισσότερο τον πολίτη. = Ποιον έπρεπε να αφορά η υγεία άραγε  ?  Και αυτό ανερμήνευτον.

(5). Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν μηχανισμοί που αναπληρώνουν το κενό αλλά δεν μπορούν να λειτουργούν μονίμως = Οι εκβιασμοί δεν πιάνουν πάντα και οι απεργοσπαστικοί μηχανισμοί στις ημέρες μας δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

(6).  «θα δοθούν λύσεις οριστικές και όσο γίνεται πιο γρήγορα», και προανήγγειλε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα παρουσιάσει και στην κυβέρνηση και τους αρχηγούς που τη στηρίζουν μια ολοκληρωμένη στρατηγική, ξεκινώντας από το φάρμακο και φτάνοντας μέχρι τον νέο υγειονομικό χάρτη.  = Ετοιμαστείτε για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στα φάρμακα καθώς και κλείσιμο ή / και εκχώρηση μονάδων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου